Laatste nieuws:

, 15 april 2009 07:00

Platform voor grootschalig getijdenpark

Het Noorse Fred Olsen bouwt samen met de Belgische bedrijven 3B Fibreglass en Spiromatic en de Universiteit van Gent een vlottend glasvezelplatform voor energiewinning uit golfslag.

'
1/1
Noorse rederij Fred Olsen heeft een drijvend glasvezelplatform ontworpen dat via oscillerende drijvers elektriciteit wint uit de golfslag van zeewater.
De volgende stap is evaluatie van de technologie in het kader van het Britse Wave Hub-project. Dat is één van de allereerste grootschalige, golfslagparken die in de lente van 2010 operationeel moet worden.
 Het Wave Hub-project moet een grootschalige evaluatie maken van technologieën die in aanmerking komen om elektriciteit te winnen uit de werking van golfslag en getijden. Olsen is als engineeringbedrijf geselecteerd om zijn ontwerp te laten evalueren via een reëel platform. Dat zal een vermogen leveren van 2,5 MW bij een golfslag van gemiddeld zes meter.
Aan het ontwerp en de bouw van dat platform - FO3 Wave Energy Converter genaamd - werken ondermeer de Belgische bedrijven 3B Fibreglass en Spiromatic mee, naast de Universiteit van Gent.
Daarbij is de UGent verantwoordelijk voor het mechanische ontwerp en het testen van de materialen en structuren, fabriceert Spiromatic de componenten in composietmateriaal en treedt 3B Fibreglass op als materiaalleverancier.

bron: engineeringnet.be

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

9 april 2024 - Nürnberg Messe, Neurenberg (D)
embedded world
9 april 2024 - Evenementenhal Gorinchem
Empack
11 april 2024 - ERIKS Kunststoffen, EDE
ERIKS Experience Day
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vison, Robotics & Motion

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden