KUALA LUMPUR, 2 april 2009 11:00

Detroit Electric en Proton werken samen aan betaalbare elektrische auto

Detroit Electric en autofabrikant Proton in Maleisiƫ hebben aangekondigd dat zij gaan samenwerken aan de massaproductie van puur elektrische auto's. Detroit Electric zal zijn gepatenteerde elektrische aandrijfsysteem in deze auto's toepassen.

Volgens de overeenkomst geeft Detroit Electric aan Proton licenties voor twee automodellen, die zullen worden verkocht onder de merknaam Detroit Electric. De ondertekening vond plaats tijdens een officiële ceremonie, in aanwezigheid van de premier van Maleisië, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi.

In 2012 hoopt de onderneming meer dan 270 000 Pure Electric Vehicles te verkopen in Europa, China en de VS. Basis voor de auto's is een elektrisch aandrijfsysteem waarvoor de techniek werd ontwikkeld door het Nederlandse bedrijf Friend. Die ontwikkeling leidde tot een sterke reductie van grootte en gewicht van de motor. Met de magnetisch-flux-motor - gevoed door een lithium-polymeer accu - kunnen de auto's met een enkele acculading respectievelijk 180 km (stadsmodel)  of 325 km (uitgebreid model) afleggen. 

De auto's worden in Europa naar verwachting leverbaar in het eerste kwartaal van 2010; de Nederlandse import zal worden verzorgd door  Electric Cars Europe in Lochem.

bron: Detroit Electric

Foto's:

Detroit Electric en Proton

Detroit Electric e63

© Aandrijvenenbesturen.nl