Laatste nieuws:

DELFT, 2 april 2009 10:09

Enorme groei Delftse technostarters

De startende technische bedrijven van YES!Delft, het ondernemerscentrum van de TU Delft, laten over 2008 uitstekende cijfers zien: een verdrievoudiging van het werknemersbestand, een stijging van de verkoopomzet met 75% en wat het meest opvalt is dat durfkapitalisten tien keer meer hebben geïnvesteerd in jonge starters dan het jaar ervoor. Dit blijkt uit de jaarlijkse evaluatie die YES!Delft onder haar technostarters heeft uitgevoerd.

Lesley Fockema Andrea: 'Geen hinder van recessie'. '
Lesley Fockema Andrea: 'Geen hinder van recessie'.
1/1

De 39 bedrijven, allemaal tussen de nul en vier jaar oud, hebben in 2008 gezamenlijk ruim vijf miljoen euro aan durfkapitaal (venture capital) binnengehaald, waarvan 80% via buitenlandse investeerders. In 2007 was dat nog slechts 500.000 euro. De totale omzet uit verkoop steeg naar ruim negen miljoen euro, een groei van bijna vier miljoen euro ten opzichte van 2007 toen er 32 bedrijven werden ondersteund door YES!Delft. Met de groei van omzet en investeringen is ook het aantal medewerkers verdrievoudigd: 46,6 fte in 2007 tegenover 141,1 fte in 2008. Tezamen met de oprichters van de technostarters zorgt dit voor 235 fte. Investeren in jonge bedrijven levert direct hoogwaardige werkgelegenheid waar de regio behoefte aan heeft.

Economische crisis

'Deze groei is met name te danken aan een aantal bedrijven dat met hun technologie succesvol nieuwe markten aanboort', aldus Lesley Fockema Andreae, manager Incubation Centre YES!Delft. 'De meeste technostarters verwachten geen hinder te ondervinden van de wereldwijde economische malaise, mede omdat ze grotendeels in de ontwikkelfase zitten.'

Incubation Centre

YES!Delft is het ondernemerscentrum van de TU Delft dat technisch ondernemerschap uitdraagt en in alle fasen ondersteunt. YES!Delft inspireert studenten, professionals en wetenschappers tot ondernemerschap en biedt ondersteuning bij de oprichting en ontwikkeling van een eigen bedrijf. Het Incubation Centre, één van de vier bedrijfsonderdelen van YES!Delft, voorziet technostarters van praktische begeleiding, strategisch advies, educatie, een netwerk aan waardevolle contacten en een technische infrastructuur voor product- of procesontwikkeling. In 2008 heeft het Incubation Centre actief 39 technostarters ondersteund. Daarnaast hebben in 2008 negen bedrijven YES!Delft succesvol verlaten. De resultaten van deze bedrijven zijn niet opgenomen in de bovengenoemde resultaten.

bron: YES!Delft

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Rotero Holland bv

Pilz Nederland

Rollon Lineairtechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

EUCHNER (Benelux) BV

Bege Aandrijftechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (19)

23 oktober 2017 - Aken, RWTH
Optics Week
24 oktober 2017 - Gorinchem, Evenementenhal
Recycling 2017
31 oktober 2017 - Gorinchem - Evenementenhal
Metavak 2017
7 november 2017 - Rotterdam - Ahoy
Europort
8 november 2017 - Bad Salfzuflen (D), Messezentrum
FMB
8 november 2017 - Assen, TT-Hall
Main Industry
9 november 2017 - Nieuwegein, De Kom
Master of Safety
14 november 2017 - Utrecht, Jaarbeurs
Smart Homes & Intelligent Building

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden