DEN HAAG, 27 maart 2009 10:28

‘Investering wind op zee goed voor bedrijfsleven'

Minister Van der Hoeven vindt het van groot belang dat er 2,4 miljard euro extra beschikbaar komt voor windmolens op zee ‘De crisis heeft de tijd rijp gemaakt voor een investering in wind op zee,' aldus de minister bij een bijeenkomst over windenergie.

Het extra geld voor windmolens op zee komt uit het pakket maatregelen ter bestrijding van de economische crisis dat het kabinet deze week bekend maakte.

500 megawatt

Windmolenparken op de Noordzee leveren nu ongeveer 200 megawatt energie op. Eerder besloot het kabinet al om dat in deze kabinetsperiode te verhogen  met 450 megawatt. Door het maatregelenpakket van het kabinet is dat in een keer meer dan verdubbeld met nog eens 500 megawatt extra. 

Werkgelegenheid

Minister van der Hoeven heeft zich ingezet voor deze maatregel vanwege de werkgelegenheid  die erdoor ontstaat in een groot aantal sectoren. 'Denk daarbij aan turbinefabrikanten, offshorebedrijven en ook havenbedrijven,' aldus Van der Hoeven.  'En daarnaast levert het natuurlijk een flinke bijdrage aan de doelstelling van het kabinet om in 2020 20 procent duurzame energie te produceren.' 

Meer over de economische crisis

bron: Ministerie van Economische Zaken

Foto's:

Windmolens

© Aandrijvenenbesturen.nl