Laatste nieuws:

ZOETERMEER, 25 maart 2009 23:59

FME-voorzitter Kamminga: Nu leiderschap tonen en snel en betrouwbaar de plannen uitvoeren

De kredietcrisis is vooral ook een vertrouwenscrisis en het is aan het kabinet om met de uitwerking van haar plannen dat vertrouwen te herstellen. Volgens FME-voorzitter Jan Kamminga is er vanuit de industrie op hoofdlijnen positief gereageerd op de crisisplannen van Balkenende maar zit voor de ondernemers de duivel in de details van de uitwerking.

'
1/1

Kamminga: "In deze crisis is grote behoefte aan leiderschap. Het is nu aan het kabinet om dat te tonen met een snelle en adequate uitvoering van haar plannen zodat ondernemers de ruimte krijgen om te ondernemen. Dit pakket aan maatregelen is heel duidelijk een compromis waar iedereen zich eigenlijk wel in kan vinden. Helaas ontbreekt een echte visie op de periode na de crisis en hoe nu te handelen om de crisis als een kans te gebruiken. Samenvattend kan gesteld worden dat de maatregelen op zich wel aanspreken maar niet voldoende kracht hebben om het vertrouwen in de samenleving nu terug te brengen."

Deeltijd WW

FME constateert tevreden dat er een regeling komt voor deeltijd-WW. Kamminga: "We hopen dat minister Donner dit plan nu snel vertaalt naar een adequate regeling die uitgaat van een ruime periode die gemakkelijk toegankelijk is, geen drempels opwerpt en flexibiliteit biedt aan de ondernemer. Behoud van vakbekwaam personeel blijft ook na de huidige crisis van cruciaal belang voor de concurrentiepositie van de technologische industrie. Toch zijn reorganisaties en gedwongen ontslagen soms niet uit te sluiten. Aanpassing van het afspiegelingsbeginsel blijft dan ook noodzakelijk om specifieke kennis te behouden voor de technologische industrie. FME vindt het een gemiste kans dat een versoepeling van deze regeling niet is meegenomen in de kabinetsplannen.

FME is positief over de impulsen die het kabinet geeft onder andere onderhoudswerkzaamheden versneld uit te voeren en te investeren in windenergie. Het gepresenteerde stimuleringspakket biedt volgens FME een aantal goede handvatten voor bedrijven om op eigen kracht uit de kredietcrisis te komen. FME-voorzitter Jan Kamminga: "De tijd van plannen maken is voorbij. Het is nu van het grootste belang de aangekondigde maatregelen onmiddellijk uit te voeren, zodat ondernemers aan de slag kunnen om het hoofd te bieden aan deze crisis."

Het verbeteren van de liquiditeitspositie van het bedrijfsleven door onder andere het vertraagd innen van de BTW is zeer welkom. Positief is ook de aangekondigde verruiming van de WBSO. FME is minder tevreden met het plafond dat aan de WBSO gekoppeld blijft.

bron: FME

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Bege Aandrijftechniek BV

Rotero Holland bv

Pilz Nederland

Rollon Lineairtechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

EUCHNER (Benelux) BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (21)

28 maart 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
RailTech 2017
5 april 2017 - 's-Hertogenbosch - Brabanthallen
Automation 2017
11 april 2017 - Rotterdam - Ahoy
Maintenance NEXT
19 april 2017 - Den Haag, World Forum
International Robotics Week
24 april 2017 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe
9 mei 2017 - Eindhoven - Evoluon
Safety Event 2017
9 mei 2017 - Gorinchem - Evenementenhal
Maritime Industry 2017
9 mei 2017 - Hengelo - Thales
Virtual reality training & simulatie in de industrie

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden