DELFT, 22 maart 2009 22:41

Robots aan zet op Kooy symposium

Dinsdag 14 april 2009 vindt het Kooy symposium plaats met als thema ‘De robots aan zet'. Het onderwerp robotica is een van de vijf technologische ontwikkelingen, genoemd in de Strategische Kennisagenda van Defensie, waarvan belangrijke mogelijkheden worden verwacht. De organisatie is in handen van KIVI NIRIA Defensie en Veiligheid in samenwerking met TNO en APA (vereniging voor technische officieren van de Koninklijke Landmacht).

Tijdens het symposium wordt de roboticatechnologie van diverse kanten belicht: operationeel, technisch en vanuit de industriële optiek. Ook dit jaar zijn er uitstekende sprekers en kan men met een publiek op hoog niveau van gedachten wisselen. Daarnaast is er een kleine tentoonstelling met robotdemonstraties.

Bgen Leanne van den Hoek opent het symposium met een keynote speech vanuit haar functie als: Chef Staf van het Commando Landstrijdkrachten. Zij gaat hierbij in op de kansen en problemen bij het gebruik van robots bij defensietaken, maar ook door veiligheidsdiensten zoals politie en brandweer.

Sprekers uit de wetenschappelijke wereld, de krijgsmacht en het bedrijfsleven gaan vervolgens op de aangedragen punten in.

Dr. Johan van den Heuvel van TNO is als programmaleider al meer dan tien jaar betrokken bij het onderzoek op het gebied van robotica. Hij is zeer goed ingevoerd in de internationale wereld op dit gebied.
Ubo Termote zal als Directeur marketing, sales en strategie van Dutch Space ingaan op de ontwikkelingen in de industrie, waarbij hij kan putten uit de ruime ervaring die in de ruimtevaart met robotica is opgedaan.
Naar aanleiding van de Toekomstverkenning Robotica door de defensiestaf is Maj. Bert Stam van het Commando Landstrijdkrachten belast met het opstellen van een roadmap voor de ontwikkeling en introductie van de joint taakstelling van onbemande voertuigen binnen de krijgsmacht. Hij zal de daarbij verkregen inzichten als leidraad voor zijn betoog gebruiken.
Dagvoorzitter is Genm. bd ir. Lex Besselink, de voormalig directeur Wapensystemen en Bedrijven van de Defensie Materieel Organisatie.

Tijd en plaats

Vanaf 12.30 uur zijn deelnemers  welkom bij het Defensie Evenementencentrum op het Marine Etablissement, Kattenburgerstraat 7, 1018 JA Amsterdam. De middag wordt afgesloten met een borrel en een rijsttafelbuffet, waardoor u men files zoveel mogelijk kan vermijden.

Informatie

Meer details vindt u op de website van KIVI NIRIA Defensie en Veiligheid. Aanmelden is uitsluitend mogelijk via deze weblink.
Niet-leden die willen deelnemen, kunnen zich op deze website eerst kosteloos inschrijven als 'relatie' van KIVI NIRIA.

bron: TNO

Foto's:

Robots aan zet

© Aandrijvenenbesturen.nl