Laatste nieuws:

, 19 maart 2009 16:49

Belastingdetectie met Danfoss druktransmitters

Voor de eigenaren van mobiele hydraulische apparatuur zijn prestaties en kosten altijd al belangrijke punten geweest. Vanwege een toenemende bezorgdheid over het energieverbruik lijkt er een groeiende behoefte te ontstaan om energieverspilling in mobiele hydraulische toepassingen te beperken.

'
1/1
 

Een systeem voor elektronische belastingdetectie (Electronic Load Sensing -ELS) kan u helpen om uw mobiele hydraulische apparatuur optimaal te benutten. Dergelijke systemen zijn efficiënter dan de traditionele hydraulische belastingdetectiesystemen en dus goed nieuws voor eigenaren van mobiele hydraulische systemen. En de druktransmitters van Danfoss maken deel uit van de oplossing.

Mobiel hydraulisch systeem

Mobiele hydraulische systemen zetten grote hoeveelheden mechanische energie om in hydraulische energie. In een hydraulisch belastingdetectiesysteem worden de systeemdruk en -flow aangepast aan de actuele vraag. Om de drukgegevens door te geven, lopen er belastingdetectieleidingen vanaf de werkingangen van de afsluiters naar de stuuringang van een verdringerpomp met variabel slagvolume. De hoogst gedetecteerde druk vanaf de werkpoorten wordt gewoonlijk geselecteerd via een reeks wisselkleppen.
In een ELS-systeem zijn het de druktransmitters die de druk van de werkingangen detecteren en de gegevens doorsturen naar een elektronische regelaar die is aangesloten op de verdringerpomp met variabel slagvolume. Dit is stukken nauwkeuriger en verfijnder dan hydromechanische belastingdetectie, en dit verklaart ook waarom deze systemen steeds populairder worden.
Het elektronische belastingdetectiesysteem stemt de toevoer af op de vraag: als de machine minder hydraulische druk nodig heeft, wordt er minder geleverd. En omdat het elektronische belastingdetectiesysteem voorziet in een volledige regeling op basis van de vraag verbruiken de machines minder energie, treedt er minder machineslijtage op en zijn ook de onderhoudskosten uiteraard lager. 

bron: Danfoss

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden