, 17 maart 2009 15:31

MOCON op 8 en 9 april in Den Bosch

Beursorganisatie easyFairs organiseert een volgende editie van easyFairs MOCON op 8 en 9 april in de Brabanthallen in Den Bosch. Het programma omvat opnieuw de totale aandrijfmarkt en is gericht op professionele bezoekers op zoek naar oplossingen om hun productiviteit een extra impuls te geven, hun marktpositie te verstevigen en de nieuwste innovaties te ontdekken.

 

Alle motion control gerelateerde aspecten uit de aandrijf- en besturingstechniek komen op de

MOCON aan bod. Denk hierbij aan:

  • Aandrijftechnieken in functie van motion control: servomotoren, stappenmotoren, lineaire motoren en geleidingen, softstarters, frequentieregelaars, pneumatiek en vacuümtechniek.
  • Meet- en sensorsystemen: sensoren, visionsystemen, fotocellen, optische identificatie, tellers, encoders, tijdmeters, impulstellers, positiemeters, versnellingsmeters, hoekverdraaiingsmeters en benaderingsschakelaars.
  • Machinebesturing & besturingssoftware: PLC's, IPC's, SCADA, MMI, veldbussen, ethernet, RTOS, positioneersystemen.
  • Productieautomatisering: robotica, pick & place units, grijpsystemen, indexeertafels, aan- en afvoersystemen, machinebeveiliging.
  • Diensten: engineering, onderhoud, cursussen & opleidingen.
Praktijkgericht advies

De MOCON is zo opgezet dat bezoekers binnen enkele uren een praktijkgericht advies kunnen krijgen bij de exposanten over de voor hen relevante facetten van motion control. Zo groepeert de vakbeurs het ‘high-end' gedeelte van de aandrijftechniek met elektrische en elektronische componenten en uiteraard de verschillende methoden voor diagnose, identificatie, monitoring en kwaliteitscontrole. Bovendien zijn oplossingen te zien voor de synchronisatie van bewegingen, het combineren van IT, werktuigbouwkunde en elektrotechniek en optimalisering van productieprocessen in het algemeen. 

learnShops

Tijdens de MOCON in Den Boch verzorgt easyFairs in samenwerking met a&b onder de naam ‘learnShops' een lezingenprogramma. Tijdens de vorige editie van de beurs bleken deze gratis lezingen goed te worden bezocht. Ook de bedrijven die sprekers voor de learnshops leverden waren tevreden.

 

bron: easyFairs

Foto's:

Mocon.jpg

© Aandrijvenenbesturen.nl