Laatste nieuws:

ARNHEM, 5 maart 2009 14:00

Hoge onderscheiding voor ondernemer/onderzoeker in duurzame energie

Erik Middelman is geridderd in de Orde van de Nederlandse Leeuw, vawege zijn baanbrekende werk als onderzoeker en ondernemer in duurzame energietechnologie. Middelman heeft een Nederlandse brandstofcellenindustrie opgebouwd die toonaangevend is in Europa en wereldwijd aanzien geniet. Middelman startte zijn onderzoekscarrière bij Akzo Nobel. In 1998 richtte hij NedStack op. Dit bedrijf is uitgegroeid tot de grootste Europese producent en ontwikkelaar van waterstofbrandstofcellen.

'
1/1

Middelman heeft diverse uitvindingen op zijn naam staan, alle in het werkveld van duurzame energietechnologie. Middelman was uitvinder van de Reverse Electro Dialyse (RED) waarmee elektrische energie wordt gewonnen uit het concentratieverschil tussen zoet en zout water. Middelman is uitvinder van de Helianthos dunnefilm zonneceltechnologie, voor energievoorziening in ontwikkelingslanden. Een recente uitvinding betreft de efficiëntieverbetering van brandstofcelvoertuigen met 20%, bovenop de 50% efficiëntieverbetering ten opzichte van conventionele benzine- en dieselvoertuigen. Middelman is daarnaast mede oprichter en bestuurslid van de Europese brandstofcelvereniging Fuel Cell Europe en oprichter van de Nederlandse Waterstof Vereniging.

Autodidact 

Middelman is autodidact op het gebied van materiaalkunde, chemische technologie, plasmafysica, vastestoffysica, polymeertechnologie, elektrochemie en energie-technologie. Hij is (inter)nationaal een erkend expert. Hij verzorgt gastcolleges aan binnen en buitenlandse universiteiten. Middelman gelooft dat de toekomstige energievoorziening voor de mensheid op dit moment het grootste probleem vormt, en wil met zijn kennis, ervaring en creativiteit bijdragen aan de oplossing van dit probleem.

Naast zijn inspanningen op het gebied van alternatieve energietechnologie vecht Erik al jaren tegen een kwaadaardige en zeer zeldzame vorm van kanker. Hij heeft hiervoor zelf de diagnose en het behandelplan opgesteld, in samenspraak met de artsen. Erik is 46 jaar, getrouwd en heeft 2 kinderen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Rollon Lineairtechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

Bege Aandrijftechniek BV

Rotero Holland bv

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Pilz Nederland

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (29)

26 september 2017 - Gorinchem - IMC Test & Measurement
IMC Test & Measurement Days
27 september 2017 - Coventry (UK), Windmill Village Hotel
FLIR International User Conference
28 september 2017 - Barneveld, Midden Nederland Hallen
Business Software Event 2017
3 oktober 2017 - Maarssen, De Fabrique
Engineering in Food and Beverage
4 oktober 2017 - Eindhoven, Van der Valk Hotel
Software-Centric Systems Conference
4 oktober 2017 - Rotterdam, Ahoy
Pumps & Valves / Solids
9 oktober 2017 - Amsterdam, RAI
Offshore Energy Exhibition & Conference
9 oktober 2017 - Amsterdam, RAI
Offshore Wind Conference

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden