Laatste nieuws:

ARNHEM, 5 maart 2009 14:00

Hoge onderscheiding voor ondernemer/onderzoeker in duurzame energie

Erik Middelman is geridderd in de Orde van de Nederlandse Leeuw, vawege zijn baanbrekende werk als onderzoeker en ondernemer in duurzame energietechnologie. Middelman heeft een Nederlandse brandstofcellenindustrie opgebouwd die toonaangevend is in Europa en wereldwijd aanzien geniet. Middelman startte zijn onderzoekscarrière bij Akzo Nobel. In 1998 richtte hij NedStack op. Dit bedrijf is uitgegroeid tot de grootste Europese producent en ontwikkelaar van waterstofbrandstofcellen.

'
1/1

Middelman heeft diverse uitvindingen op zijn naam staan, alle in het werkveld van duurzame energietechnologie. Middelman was uitvinder van de Reverse Electro Dialyse (RED) waarmee elektrische energie wordt gewonnen uit het concentratieverschil tussen zoet en zout water. Middelman is uitvinder van de Helianthos dunnefilm zonneceltechnologie, voor energievoorziening in ontwikkelingslanden. Een recente uitvinding betreft de efficiëntieverbetering van brandstofcelvoertuigen met 20%, bovenop de 50% efficiëntieverbetering ten opzichte van conventionele benzine- en dieselvoertuigen. Middelman is daarnaast mede oprichter en bestuurslid van de Europese brandstofcelvereniging Fuel Cell Europe en oprichter van de Nederlandse Waterstof Vereniging.

Autodidact 

Middelman is autodidact op het gebied van materiaalkunde, chemische technologie, plasmafysica, vastestoffysica, polymeertechnologie, elektrochemie en energie-technologie. Hij is (inter)nationaal een erkend expert. Hij verzorgt gastcolleges aan binnen en buitenlandse universiteiten. Middelman gelooft dat de toekomstige energievoorziening voor de mensheid op dit moment het grootste probleem vormt, en wil met zijn kennis, ervaring en creativiteit bijdragen aan de oplossing van dit probleem.

Naast zijn inspanningen op het gebied van alternatieve energietechnologie vecht Erik al jaren tegen een kwaadaardige en zeer zeldzame vorm van kanker. Hij heeft hiervoor zelf de diagnose en het behandelplan opgesteld, in samenspraak met de artsen. Erik is 46 jaar, getrouwd en heeft 2 kinderen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Pilz Nederland

EUCHNER (Benelux) BV

Bege Aandrijftechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rotero Holland bv

Rollon Lineairtechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (26)

30 mei 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
Electronics & Applications
30 mei 2017 - Neurenberg - Messezentrum
Sensor+Test 2017
31 mei 2017 - Veldhoven - Koningshof
Materials 2017
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Electric & Hybrid Marine World Expo
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Marine Maintenance World Expo en Conferentie
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Autonomous Ship Technology Symposium
7 juni 2017 - Helmond, Automotive Campus
Automotive Congress 2017
13 juni 2017 - 's-Hertogenbosch
ATEX & Process Safety congres 2017

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden