NIEUWEGEIN, 4 maart 2009 21:40

Metaalunie biedt actieve ondersteuning bij internationaal ondernemen

De Koninklijke Metaalunie heeft haar agenda voor de komende periode gevuld met reizen naar zowel verre als nabijgelegen markten. Met dit programma biedt de Koninklijke Metaalunie een uitgebreid en gevarieerd pakket van activiteiten voor ondernemers in het mkb-metaal met internationale ambities. Een groot deel van de reizen wordt georganiseerd in opdracht van de EVD, een agentschap van het Ministerie van Economische Zaken.

Handelsreizen zijn een uitgelezen kans om contacten te leggen met potentiële handelspartners en in een kort tijdsbestek een buitenlandse markt te verkennen. De reizen zijn zeer intensief.
De handelsreizen voorzien in een voor deelnemers op maat gemaakt afsprakenschema en een aantal collectieve onderdelen. De prijs van € 500,- voor de complete organisatie en matchmaking is zonder meer ondernemersvriendelijk te noemen. Deze kosten zijn exclusief reis en verblijf.
Een overzicht van het programma 

Italië
Samen met Link2Italy organiseert de Metaalunie van 5 tot en met 8 april 2009 een handelsreis naar het noordoosten van Italië. De focus van deze reis ligt op de metaalsector rond de steden Treviso en Verona. Inschrijving voor deze missie is gesloten.

Polen
De Metaalunie en Eunite organiseren van 7 tot en met 10 juni 2009 een handelsmissie naar Krakow en Katowice, een industrieregio met een sterke focus op de metaalsector. De recente ontwikkeling van verkoop middels een distributeur biedt (nieuwe) kansen voor Nederlandse bedrijven. Polen investeert de komende jaren, met financiële steun uit structuurfondsen van de EU, 19 miljard euro in infrastructurele projecten en bereidt zich voor op het EK 2012. Na afloop van de missie, die in het teken staat van matchmaking, wordt individuele ondersteuning geboden bij het opvolgen van opgedane contacten. > lees meer

Subsidieregeling voor startende exporteurs

De Metaalunie voert in opdracht van de EVD, een agentschap van het ministerie van Economische Zaken, de subsidieregeling prepare2start uit voor het mkb-metaal. De Metaalunie is uw aanspreekpunt en begeleidt u bij het gehele traject. De regeling voor bedrijven die gebruik maken van de PSB-regeling blijft gedurende de looptijd van het project onveranderd. > lees meer

bron: Koninklijke Metaalunie

Foto's:

Verona

© Aandrijvenenbesturen.nl