Laatste nieuws:

ARNHEM, 23 februari 2009 16:28

Eneco en KEMA werken samen op innovatiegebied

Eneco en KEMA hebben een overeenkomst gesloten om samen te werken op innovatiegebied. De overeenkomst sluit aan op de doelstellingen van beide ondernemingen. Innovatie is een speerpunt in de duurzame ontwikkeling van Eneco met als doel over vijf jaar grote vooruitgang te hebben geboekt als innovatief en duurzaam energiebedrijf. KEMA heeft onder meer de ambitie om op energiegebied het innovatief vermogen van energiebedrijven, industriële grootverbruikers van energie en overheidsorganisaties te versterken door wetenschappelijke kennis en expertise toepasbaar te maken. De overeenkomst geldt tot ultimo 2009 maar wordt bij wederzijdse tevredenheid telkens voor een jaar verlengd.

Pier Nabuurs, KEMA: "Deze samenwerkingsovereenkomst biedt beide partijen voordelen".'
Pier Nabuurs, KEMA: "Deze samenwerkingsovereenkomst biedt beide partijen voordelen".
1/1

De samenwerkingsovereenkomst is van toepassing op onderzoeken, tests en consultancyopdrachten die KEMA in opdracht van Eneco uitvoert. Eneco heeft diverse strategische innovatievelden gedefinieerd - gericht op duurzame energie - die voor het bedrijf van belang zijn en aansluiten op de expertise van KEMA. KEMA zal onder meer ondersteuning bieden bij de implementatie van deze innovaties en andersoortige samenwerkingsactiviteiten initiëren. Onderdeel van de overeenkomst is het verlenen van toegang tot kennis- en kennisopbouwprogramma's binnen KEMA en het zorgdragen voor informatievoorziening voor de Eneco Innovatieportal. KEMA opereert hierbij volledig onafhankelijk en zal strikte ‘Chinese Walls' hanteren tussen de projecten voor Eneco en andere opdrachtgevers.

Reactie Pier Nabuurs, bestuursvoorzitter KEMA:
Pier Nabuurs‘Deze samenwerkingsovereenkomst biedt beide partijen voordelen. Eneco is, ook internationaal, een vooraanstaand energiebedrijf dat duidelijk toekomstgericht opereert. Het sluit goed aan bij het KEMA- concept ‘Utility of the Future', dat in feite uiteenzet hoe energiebedrijven op de toekomst in kunnen spelen, rekening houdend met onder meer een sterk veranderende omgeving, toenemende milieuregelgeving en eisen, maar ook met de eigen interne structuur. Vooral in de VS zie je dat energiebedrijven hier volop mee bezig zijn.'

Reactie Jeppe Machielsen, CFO en verantwoordelijk voor innovatiebeleid Eneco:

Jeppe Machielsen‘Eneco wil grote stappen voorwaarts maken op het gebied van duurzame energie. Innovatieve oplossingen zijn daarbij onontbeerlijk. KEMA biedt ons prima ondersteuning om onze strategie waar te maken. Ik vertrouw erop dat we via deze samenwerking snel vooruit gaan.'

bron: KEMA

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Pilz Nederland

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

EUCHNER (Benelux) BV

Rollon Lineairtechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (25)

30 mei 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
Electronics & Applications
30 mei 2017 - Neurenberg - Messezentrum
Sensor+Test 2017
31 mei 2017 - Veldhoven - Koningshof
Materials 2017
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Electric & Hybrid Marine World Expo
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Marine Maintenance World Expo en Conferentie
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Autonomous Ship Technology Symposium
7 juni 2017 - Helmond, Automotive Campus
Automotive Congress 2017
13 juni 2017 - 's-Hertogenbosch
ATEX & Process Safety congres 2017

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden