Laatste nieuws:

UTRECHT, 22 februari 2009 14:41

VNU Exhibitions lanceert de grootste beurs in industriële automatisering in de Benelux

VNU Exhibitions lanceert ten tijde van de Industriële Week 2010 de vakbeurs Industry & Automation. De nieuwe vakbeurs richt zich op zowel de proces- als productie-industrie en is met 120 exposanten in één klap de grootste in zijn soort in de Benelux. De nieuwe beurs, waarbij de Federatie Aandrijven en Automatiseren (FEDA) nauw is betrokken, krijgt een spilfunctie te midden van Aandrijftechniek, Macropak en Industrial Processing. De beurzen worden gehouden van dinsdag 5 tot en met vrijdag 8 oktober 2010 in de Jaarbeurs in Utrecht. De deelnemersacquisitie is onlangs gestart.

'
1/1

De nieuwe beurs is een samenvoeging van de beurs Industrie & ICT en het deel Factory Automation dat eerder aan Aandrijftechniek was gekoppeld. Organisator VNU Exhibitions rekent erop door het nieuwe concept - behalve de huidige deelnemers van de vakbeurs Industrie & ICT en Factory Automation - ook nieuwe (nog niet exposerende) aanbieders een lucratieve thuishaven te bieden. De nieuwe beurs krijgt vanaf 2010 een jaarlijkse frequentie. Industrie & ICT 2009 wordt op 27 en 28 oktober gehouden.  

Eén gezicht

Projectmanager Annette Bos is verantwoordelijk voor de nieuwe lancering. "Het is voor het eerst dat Industriële Automatisering één gezicht krijgt binnen de Industriële Week. Meerdere concepten leiden tot versplintering in de markt. Met één alomvattende beurs zijn we uitstekend in staat geïntegreerde oplossingen te bieden. In die zin volgen we de markt. Ontwikkelingen volgen elkaar in snel tempo op. Omdat procesefficiency steeds belangrijker wordt, is het belang van automatisering nog groter. Dat rechtvaardigt een alomvattende beurs."

Mirjam van den Bogaard is projectmanager van de beurzen Aandrijftechniek, Macropak en Industrial Processing. "De nieuwe beurs is ook een krachtenbundeling. Om de nieuwe beurs tot een succes te maken werken we intensief samen met de FEDA. We leggen een duidelijke claim neer: de beurs biedt alle facetten van industriële automatisering: van sensor tot ERP. We zagen bij bezoekers van de drie beurzen groeiende interesse in IA. Die interesse wordt beloond. We verwachten bovendien nieuwe bezoekersdoelgroepen aan te trekken, ook de ICT manager zal zich van 5 tot en met 8 oktober thuisvoelen in Utrecht."

Nieuwe kansen 

Volgens VNU Exhibitions Europe bieden de vier beurzen exposanten juist op dat moment (Najaar 2010) nieuwe kansen. Naar verwachting is het dieptepunt van de recessie achter de rug en maakt de industrie zich op voor de trend naar boven. Mirjam van den Bogaard: "Juist dan zullen bedrijven zich moeten profileren. De investeringsbereidheid onder het bezoek zal groot zijn. Een beter moment om afnemers te vertellen dat je live & kicking bent is er niet."

bron: VNU Exhibitions

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Rollon Lineairtechniek BV

Bege Aandrijftechniek BV

Pilz Nederland

Rotero Holland bv

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (26)

30 mei 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
Electronics & Applications
30 mei 2017 - Neurenberg - Messezentrum
Sensor+Test 2017
31 mei 2017 - Veldhoven - Koningshof
Materials 2017
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Electric & Hybrid Marine World Expo
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Marine Maintenance World Expo en Conferentie
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Autonomous Ship Technology Symposium
7 juni 2017 - Helmond, Automotive Campus
Automotive Congress 2017
13 juni 2017 - 's-Hertogenbosch
ATEX & Process Safety congres 2017

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden