Laatste nieuws:

AMSTERDAM, 22 februari 2009 13:57

Europese Commissie geeft FNV gelijk

Het investeringsplan van de vakcentrales FNV, CNV en MHP krijgt indirect steun van de Europese Commissie. Europees commissaris Almunia van economische zaken maant Nederland de EU-afspraak na te komen om anderhalf procent van het bruto nationaal product te investeren om de economie te stimuleren. In een rapport raamt hij de Nederlandse maatregelen tot nu toe op een schamele 0,2 procent.

Agnes Jongerius, FNV: “Blijf zitten en verroer je niet. Dat is het meest onverstandige dat je nu kan doen. Vandaar dat wij vandaag dit plan presenteren. Niets doen betekent dat we in een nog diepere crisis terecht komen."'
Agnes Jongerius, FNV: “Blijf zitten en verroer je niet. Dat is het meest onverstandige dat je nu kan doen. Vandaar dat wij vandaag dit plan presenteren. Niets doen betekent dat we in een nog diepere crisis terecht komen."
1/1

De vakcentrales hadden dit argument gebruikt om de zeven miljard euro voor het investeringsplan ‘Samen de crisis te lijf' te rechtvaardigen. Minister van financiën Wouter Bos noemde het plan in een eerste reactie ‘een ongedekte cheque'.

Werk, kenniseconomie en duurzaamheid

Het investeringsplan van zeven miljard euro is gericht op allerlei maatregelen op het gebied van arbeidsdeelname. Zo moet er extra aandacht komen voor scholing, werktijdverkorting, banenpools, mobiliteitscentra, kinderopvang en verbetering van de positie van flexwerkers en zzp'ers. Daarnaast richt het plan zich op stimulering van de kenniseconomie en duurzaamheid, met investeringen in onder meer het onderwijs, innovatie en openbaar vervoer.

Investeringsplan ‘Samen de crisis te lijf'

Lees meer over de economische crisis en de Nederlandse industrie

bron: FNV

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden