Laatste nieuws:

GOUDA, 15 februari 2009 15:57

Goudsche Machinefabriek ontvangt predikaat 'Koninklijk'

"Hare Majesteit de Koningin heeft besloten het recht tot het voeren van het predikaat "Koninklijk" te verlenen aan de Goudsche Machinefabriek (GMF-Gouda) te Waddinxveen". De officiële naam wordt hiermee voortaan: Royal GMF-Gouda. Met deze mededeling verraste de Commissaris van de Koningin van de provincie Zuid-Holland, de heer J. Franssen, Royal GMF-Gouda tijdens de receptie op het fabrieksterrein in Waddinxveen ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan. Franssen overhandigde namens de koningin de officiële oorkonde aan algemeen directeur Hidde Frankena.

Commissaris van de Koningin  Franssen (links) overhandigt de officiële oorkonde aan algemeen directeur Hidde Frankena.'
Commissaris van de Koningin Franssen (links) overhandigt de officiële oorkonde aan algemeen directeur Hidde Frankena.
1/1

Royal GMF-Gouda is een 3e generatie familiebedrijf, opgericht in 1909 in Gouda door Jan Geurt Hupkes. Met de levering van de eerste walsdroger in 1916 aan Nutricia in Zoetermeer start de opmars van het bedrijf. De crisis- en oorlogsjaren zijn moeilijk maar nadien ziet men kans het bedrijf op te bouwen door het uitbreiden van het productenpakket en het vinden van nieuwe, internationale markten. Royal GMF-Gouda weet zich in de afgelopen decennia te ontwikkelen tot een volwaardige partner voor producenten in de voedingsmiddelen- , chemische, en slibverwerkende industrie wereldwijd. Ook nu nog is de walsdroger de belangrijkste machine voor Royal GMF-Gouda. Na jarenlange vestiging aan de Kattensingel in het centrum van Gouda verhuist het hoofdkantoor van Royal GMF-Gouda in 1991 naar het bedrijventerrein Coenecoop in Waddinxveen.

Huidige activiteiten Royal GMF-Gouda

Royal GMF-Gouda groeit in de loop der tijd tot een onderneming met ruim 170 medewerkers op 8 locaties in 3 werelddelen. De veelal zelf ontwikkelde producten vinden hun weg over de hele wereld: ruim 90% van de jaarlijkse omzet wordt gerealiseerd door export van producten naar meer dan 55 landen. Royal GMF-Gouda levert gespecialiseerde installaties voor de chemische- en voedingsmiddelenindustrie op het gebied van de processen: drogen, stollen en schillen. De installaties worden geleverd voor de meest uiteenlopende toepassingen en verschillende capaciteiten.

bron: GMF Gouda

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (12)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden