Laatste nieuws:

DEN HAAG, 11 februari 2009 22:56

Heemskerk ondersteunt Nederlandse bedrijven bij export en investeringen in India

Staatssecretaris Heemskerk (Buitenlandse Handel) trekt jaarlijks 10 miljoen euro uit voor ondersteuning van Nederlandse bedrijven die willen exporteren naar of investeren in India. Heemskerk wil met het geld Nederlandse bedrijven ondersteunen die de mogelijkheid hebben zich stevig op de snelgroeiende Indiase markt te kunnen vestigen.

'
1/1

"Juist in deze turbulente economische tijden is het van belang om te laten zien dat wij goede economische banden met India op prijs stellen en verder willen uitbreiden," aldus Heemskerk. "Belangrijke opkomende landen als India zijn voor de Nederlandse economie van groot belang. Internationale handel en investeringen zijn de motor van Ondernemend Nederland en Nederlandse werknemers."

Slagkracht 

Heemskerk wil de Nederlandse slagkracht op de Indiase markt vergroten om daarmee het internationale concurrentievermogen van Nederlandse bedrijven te behouden. Daarom wordt voor de besteding van het geld gekozen voor sectoren waar Nederland een sterke positie en goede naam heeft en waar de Indiase markt goede kansen biedt: agro-industrie, bouw, infrastructuur en logistiek, ICT, medische sector en biotechnologie.

Ondernemers uit Nederland en India moeten binnen deze sectoren elkaar opzoeken. "Nederlandse bedrijven moeten op de kansrijke gebieden met Indiase bedrijven samenwerken om duurzaam en toekomstgericht te kunnen ondernemen," aldus Heemskerk. "Buitenlandse handel en investeringen zijn cruciaal voor de Nederlandse economie. Samenwerking zorgt voor meer zekerheid."

Missie

Heemskerk leidt deze week een economische missie naar India. Hij wordt vergezeld door ruim veertig bedrijven en onderwijsinstellingen. Naast vertegenwoordigers van het internationale bedrijfsleven bestaat de delegatie uit een groot aantal ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf. Nederlandse bedrijven promoten tijdens de missie hun expertise, met name op het gebied van ICT, biotechnologie, design, vliegtuigonderhoud en de maritieme logistiek. Innovatie speelt in al deze sectoren een belangrijke rol. Ook Indiase investeringen in Nederland spelen in het programma van de missie een belangrijke rol. Heemskerk bezoekt in India drie steden: Delhi, Pune en Mumbai.

bron: Ministerie van Economische Zaken

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Rotero Holland bv

EUCHNER (Benelux) BV

Rollon Lineairtechniek BV

Pilz Nederland

Bege Aandrijftechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (26)

30 mei 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
Electronics & Applications
30 mei 2017 - Neurenberg - Messezentrum
Sensor+Test 2017
31 mei 2017 - Veldhoven - Koningshof
Materials 2017
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Electric & Hybrid Marine World Expo
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Marine Maintenance World Expo en Conferentie
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Autonomous Ship Technology Symposium
7 juni 2017 - Helmond, Automotive Campus
Automotive Congress 2017
13 juni 2017 - 's-Hertogenbosch
ATEX & Process Safety congres 2017

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden