EINDHOVEN, 8 februari 2009 14:36

Excellente scores onderzoeksvisitatie Werktuigbouwkunde TU/e

De onderzoeksvisitatie Werktuigbouwkunde over de periode 2001-2006, heeft de Eindhovense faculteit excellente scores opgeleverd. Alle acht onderzoeksprogramma's scoorden op alle onderdelen minstens een 4 (‘erg goed'). Drie programma's kregen zelfs voor alle vier de onderdelen de maximale score. Die maximale score is een 5 (‘excellent').

Prof.dr.ir. René de Borst, sinds mei 2007 decaan van Werktuigbouwkunde, kan niet anders dan zeer tevreden zijn met de prestaties van de onderzoeksgroepen. "Over de hele breedte heeft de faculteit het uitstekend gedaan, met links en rechts wat kleine variaties. Maar het mag geen reden zijn om nu tevreden achterover te leunen. We moeten continu gericht blijven op de toekomst, op nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden. Dat is ook het wezenlijke kenmerk van de wetenschap", aldus De Borst.

De onderzoeksprogramma's van prof.dr.ir. Maarten Steinbuch (Control Systems Technology), prof.dr. Henk Nijmeijer (Dynamics and Control) en prof.dr.ir. Han Meijer (Polymer Technology) krijgen voor de onderdelen kwaliteit, productiviteit, relevantie en levensvatbaarheid de maximale score. Voor de groep van Meijer is het de derde keer op rij dat bij een visitatie de maximale score wordt behaald. Meijer is ook zeer tevreden met het resultaat. "Bij de laatste visitatieronde in 1999 heb ik al gezegd dat we dit niveau kunnen handhaven. Maar daar moet wel hard voor gewerkt worden", aldus Meijer. Ook de commissie concludeert dat deze groep wereldwijd kan blijven opereren in de frontlinie.

Alle groepen krijgen lof voor hun goede contacten met het bedrijfsleven, hun duidelijke zichtbaarheid en importantie op internationaal niveau en de goede balans tussen fundamenteel en toegepast onderzoek.

Het rapport werd opgesteld door een commissie van negen buitenlandse hoogleraren en deskundigen,  onder begeleiding van de QANU (Quality Assurance Netherlands Universities).

bron: TU Eindhoven

Foto's:

Prof. Han Meijer

Professor Han Meijer: Er moet hard voor worden gewerkt.

© Aandrijvenenbesturen.nl