Laatste nieuws:

EINDHOVEN, 8 februari 2009 14:36

Excellente scores onderzoeksvisitatie Werktuigbouwkunde TU/e

De onderzoeksvisitatie Werktuigbouwkunde over de periode 2001-2006, heeft de Eindhovense faculteit excellente scores opgeleverd. Alle acht onderzoeksprogramma's scoorden op alle onderdelen minstens een 4 (‘erg goed'). Drie programma's kregen zelfs voor alle vier de onderdelen de maximale score. Die maximale score is een 5 (‘excellent').

Professor Han Meijer: Er moet hard voor worden gewerkt.'
Professor Han Meijer: Er moet hard voor worden gewerkt.
1/1

Prof.dr.ir. René de Borst, sinds mei 2007 decaan van Werktuigbouwkunde, kan niet anders dan zeer tevreden zijn met de prestaties van de onderzoeksgroepen. "Over de hele breedte heeft de faculteit het uitstekend gedaan, met links en rechts wat kleine variaties. Maar het mag geen reden zijn om nu tevreden achterover te leunen. We moeten continu gericht blijven op de toekomst, op nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden. Dat is ook het wezenlijke kenmerk van de wetenschap", aldus De Borst.

De onderzoeksprogramma's van prof.dr.ir. Maarten Steinbuch (Control Systems Technology), prof.dr. Henk Nijmeijer (Dynamics and Control) en prof.dr.ir. Han Meijer (Polymer Technology) krijgen voor de onderdelen kwaliteit, productiviteit, relevantie en levensvatbaarheid de maximale score. Voor de groep van Meijer is het de derde keer op rij dat bij een visitatie de maximale score wordt behaald. Meijer is ook zeer tevreden met het resultaat. "Bij de laatste visitatieronde in 1999 heb ik al gezegd dat we dit niveau kunnen handhaven. Maar daar moet wel hard voor gewerkt worden", aldus Meijer. Ook de commissie concludeert dat deze groep wereldwijd kan blijven opereren in de frontlinie.

Alle groepen krijgen lof voor hun goede contacten met het bedrijfsleven, hun duidelijke zichtbaarheid en importantie op internationaal niveau en de goede balans tussen fundamenteel en toegepast onderzoek.

Het rapport werd opgesteld door een commissie van negen buitenlandse hoogleraren en deskundigen,  onder begeleiding van de QANU (Quality Assurance Netherlands Universities).

bron: TU Eindhoven

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

EUCHNER (Benelux) BV

Rollon Lineairtechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

Pilz Nederland

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (19)

23 oktober 2017 - Aken, RWTH
Optics Week
24 oktober 2017 - Gorinchem, Evenementenhal
Recycling 2017
31 oktober 2017 - Gorinchem - Evenementenhal
Metavak 2017
7 november 2017 - Rotterdam - Ahoy
Europort
8 november 2017 - Bad Salfzuflen (D), Messezentrum
FMB
8 november 2017 - Assen, TT-Hall
Main Industry
9 november 2017 - Nieuwegein, De Kom
Master of Safety
14 november 2017 - Utrecht, Jaarbeurs
Smart Homes & Intelligent Building

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden