DEN HAAG, 4 februari 2009 23:39

Heemskerk trekt 12,5 miljoen euro uit voor MKB in het buitenland

Staatssecretaris Heemskerk (Buitenlandse Handel) wil dat meer Nederlandse MKB-bedrijven hun kansen benutten in het buitenland. De staatssecretaris heeft daarom op 4 februari 2009 aangekondigd 12,5 miljoen euro uit te trekken om de ondernemers met exportplannen te ondersteunen.

MKB-ers met weinig ervaring die willen beginnen met ondernemen over de grens, kunnen gebruik maken van de nieuwe regeling prepare2start. Negenhonderd bedrijven krijgen op deze manier de kans om ervaring op te doen in een land naar keuze. Ondersteuning bestaat uit advies en begeleiding bij het opstellen en uitvoeren van een internationaliseringsplan en een bijdrage in de kosten van een aantal in het plan genoemde activiteiten. De subsidie bedraagt vijftig procent van de gemaakte kosten tot maximaal 11.500 euro.

Heemskerk vindt het van groot belang dat MKB-bedrijven ook tijdens de economische crisis nieuwe internationale markten kunnen blijven betreden. "Het midden- en kleinbedrijf is de ruggengraat van onze economie en internationale handel is de motor van ondernemend Nederland. Wij zijn een handelsland en dat is al eeuwen onze kracht. Export is en blijft voor Nederland cruciaal."

Ondernemers kunnen voor de aanvraag van prepare2start terecht bij de Kamers van Koophandel, Buma, FHI, FME/CWM, HISWA, Metaalunie, Modint en Syntens. Meer informatie is te vinden op de website www.evd.nl/prepare2start

bron: Ministerie van Economische Zaken

Foto's:

Prepare2start

© Aandrijvenenbesturen.nl