Laatste nieuws:

NIEUWEGEIN, 4 februari 2009 23:21

Metaalunie organiseert handelsmissie naar Polen

De Koninklijke Metaalunie organiseert in opdracht van de EVD (agentschap van het ministerie van Economische Zaken) en in samenwerking met haar steunpunt Eunite, van 7 tot en met 10 juni 2009 een handelsmissie naar Krakow en Katowice. De huidige economische situatie vraagt van ondernemers creativiteit en inventiviteit om nieuwe kansen te onderzoeken. Deelname aan deze handelsmissie kan daarin een goede ondersteuning bieden.

'
1/1

Polen is een belangrijke opkomende exportmarkt voor het Nederlandse bedrijfsleven. De regio's rond Krakow en Katowice zijn traditioneel sterke industriële regio's, ook voor de metaalindustrie. Momenteel verkeert de metaalindustrie in Polen in een expansiefase waarbij verkoop nog in 80% van de gevallen direct aan de eindgebruiker geschiedt. De recente ontwikkeling van verkoop via een distributeur creëert mogelijkheden voor Nederlandse bedrijven om de verkoopkanalen te betreden. De regio huisvest o.a. automobielproducenten en telt diverse centra voor Research & Development. In Katowice zijn hightechindustrie en elektronica sterk vertegenwoordigd. Verder investeert Polen de komende jaren, met financiële steun uit structuurfondsen van de EU, 19 miljard euro in infrastructurele projecten en zullen de voorbereidingen voor het EK 2012 een flinke impuls geven aan de economische ontwikkeling van het land.

Het doel van deze missie is om startende exporteurs te ondersteunen op de Poolse markt en hen in contact te brengen met potentiële Poolse handelspartners. Met behulp van een matchmakingprogramma wordt voor elke deelnemer een aantal potentiële zakenpartners geselecteerd. Naast individuele matchmaking is er voldoende ruimte voor collectieve activiteiten, waarbij veel aandacht zal zijn voor de culturele aspecten van het zakendoen in Polen.

Op de website van de Metaalunie is alle informatie over deze handelsmissie te vinden, zoals het programma, de deelnemersvoorwaarden en een link naar het aanmeldingsformulier op de website van de EVD.

bron: Metaalunie

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

9 april 2024 - Nürnberg Messe, Neurenberg (D)
embedded world
9 april 2024 - Evenementenhal Gorinchem
Empack
11 april 2024 - ERIKS Kunststoffen, EDE
ERIKS Experience Day
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vison, Robotics & Motion

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden