Laatste nieuws:

EINHOVEN, 18 december 2008 00:00

Energiebesparing in de aandrijftechniek

Op 22 januari 2009 organiseert het Mikrocentrum in Eindhoven een themadag over energiebesparing in de aandrijftechniek. Wereldwijd staan energieopwekking en vooral energieverbruik hoog op de agenda. Dat begint bij de individuele burger die zijn gas- en elektrarekening en de benzineprijs ziet stijgen, tot en met de regeringsleider die de energieprijzen wil beheersen om zijn nationale economie overeind te houden. Behalve 'de auto' wordt 'de industrie' vaak afgeschilderd als energieslurper. De industrie gebruikt inderdaad veel energie, maar is door de schaalgrootte juist in staat om het energieverbruik per eenheid product te beperken.

'
1/1

Volgens schattingen zijn elektromotoren, de belangrijkste primaire aandrijving in veel machines en installaties, goed voor zo'n 65% van het industriële energieverbruik. Het loont dus de moeite om het energieverbruik van machines en installaties te verminderen. Er zijn ook genoeg mogelijkheden om dat te realiseren, zowel bij nieuwbouw als renovatie. Een andere aandrijftechnologie, een ander type aandrijving binnen die technologie, een andere regeling of een kritischer berekening en selectie kan verrassende resultaten opleveren. Elke component mag ook niet afzonderlijk worden bekeken. De optimale aandrijftrein is het gevolg van een integrale benadering van de energiestromen en de optredende verliezen.

Themadag

Het algemene streven is energiebesparing, verlaging van energiekosten. Niet zelden leidt dit tevens tot lagere bedrijfstemperaturen, minder af te voeren warmte (dus lagere koelcapaciteit), kleinere en lichtere aandrijvingen, lager geluidsniveau en langere levensduur.
De themadag gaat in op al deze aspecten. De dag wordt ingevuld door specialisten die in hun dagelijks werk continu worden geconfronteerd met vragen van zowel constructeurs als gebruikers van machines.

www.mikrocentrum.nl

bron: Mikrocentrum

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Bege Aandrijftechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Pilz Nederland

EUCHNER (Benelux) BV

Rollon Lineairtechniek BV

Rotero Holland bv

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (26)

30 mei 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
Electronics & Applications
30 mei 2017 - Neurenberg - Messezentrum
Sensor+Test 2017
31 mei 2017 - Veldhoven - Koningshof
Materials 2017
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Electric & Hybrid Marine World Expo
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Marine Maintenance World Expo en Conferentie
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Autonomous Ship Technology Symposium
7 juni 2017 - Helmond, Automotive Campus
Automotive Congress 2017
13 juni 2017 - 's-Hertogenbosch
ATEX & Process Safety congres 2017

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden