Laatste nieuws:

EINHOVEN, 18 december 2008 00:00

Energiebesparing in de aandrijftechniek

Op 22 januari 2009 organiseert het Mikrocentrum in Eindhoven een themadag over energiebesparing in de aandrijftechniek. Wereldwijd staan energieopwekking en vooral energieverbruik hoog op de agenda. Dat begint bij de individuele burger die zijn gas- en elektrarekening en de benzineprijs ziet stijgen, tot en met de regeringsleider die de energieprijzen wil beheersen om zijn nationale economie overeind te houden. Behalve 'de auto' wordt 'de industrie' vaak afgeschilderd als energieslurper. De industrie gebruikt inderdaad veel energie, maar is door de schaalgrootte juist in staat om het energieverbruik per eenheid product te beperken.

'
1/1

Volgens schattingen zijn elektromotoren, de belangrijkste primaire aandrijving in veel machines en installaties, goed voor zo'n 65% van het industriële energieverbruik. Het loont dus de moeite om het energieverbruik van machines en installaties te verminderen. Er zijn ook genoeg mogelijkheden om dat te realiseren, zowel bij nieuwbouw als renovatie. Een andere aandrijftechnologie, een ander type aandrijving binnen die technologie, een andere regeling of een kritischer berekening en selectie kan verrassende resultaten opleveren. Elke component mag ook niet afzonderlijk worden bekeken. De optimale aandrijftrein is het gevolg van een integrale benadering van de energiestromen en de optredende verliezen.

Themadag

Het algemene streven is energiebesparing, verlaging van energiekosten. Niet zelden leidt dit tevens tot lagere bedrijfstemperaturen, minder af te voeren warmte (dus lagere koelcapaciteit), kleinere en lichtere aandrijvingen, lager geluidsniveau en langere levensduur.
De themadag gaat in op al deze aspecten. De dag wordt ingevuld door specialisten die in hun dagelijks werk continu worden geconfronteerd met vragen van zowel constructeurs als gebruikers van machines.

www.mikrocentrum.nl

bron: Mikrocentrum

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Bege Aandrijftechniek BV

Pilz Nederland

Rotero Holland bv

EUCHNER (Benelux) BV

Rollon Lineairtechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (19)

23 oktober 2017 - Aken, RWTH
Optics Week
24 oktober 2017 - Gorinchem, Evenementenhal
Recycling 2017
31 oktober 2017 - Gorinchem - Evenementenhal
Metavak 2017
7 november 2017 - Rotterdam - Ahoy
Europort
8 november 2017 - Bad Salfzuflen (D), Messezentrum
FMB
8 november 2017 - Assen, TT-Hall
Main Industry
9 november 2017 - Nieuwegein, De Kom
Master of Safety
14 november 2017 - Utrecht, Jaarbeurs
Smart Homes & Intelligent Building

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden