ANDELST, 15 december 2008 13:40

Bachmann electronic ondersteunt technische hogescholen met besturingssysteem voor engineeringtaken

Begin december heeft CEO Bernhard Zangerl van Bachmann electronic de HTL in Rankweil Oostenrijk verrast met twee complete M1-besturingssystemen. Met deze systemen kunnen toekomstige ingenieurs hun opleiding praktijkgericht aanvullen. HTL-directeur Gerhard Wimmer verwacht dat de studenten hiermee extra worden gestimuleerd .

"Alleen als wij nauw kunnen samenwerken met de industrie, kunnen wij goed opgeleide examenkandidaten afleveren," stelt Gerhard Wimmer. De opleiding van afgelopen jaar is hiervan het positieve bewijs. Alle scripties zijn geschreven in directe samenwerking met gerenommeerde industriële ondernemingen waaronder Bachmann electronic. 
Bachmann CEO Bernhard Zangerl: "Als toonaangevend innovatief bedrijf leunen wij sterk op hoog opgeleide en gespecialiseerde medewerkers". Bijna eenderde van de medewerkers in R&D en applicatiesupport zijn HTL afgestudeerden. De meerderheid hiervan komt van het HTL college in Rankweil.

Hart 

Machinebouwers, turbineproducenten en marine- & offshore-specialisten omschrijven het besturingssysteem als het 'hart' van hun systemen. Turbineproducenten bijvoorbeeld, gebruiken het systeem om hun powergenerators en complete windfarms te automatiseren en te monitoren. Omdat wind power plants wereldwijd in diverse netwerken van energieleveranciers worden opgenomen moeten de systemen voldoen aan de hoogste standaarden. Besturingssystemen moeten 100% betrouwbaar en onder de meest extremen omgevingscondities gegarandeerd continue blijven functioneren. Het Bachmann M1-systeem biedt deze zekerheden.
Leopold Moosbrugger, voorzitter van de elektrische engineering afdeling van de HTL, was zeer verheugd dat Bachmann het college de mogelijkheid bied om de studenten met de meest geavanceerde besturingstechniek kennis te laten maken: "Wij zullen beide systemen direct inzetten op onze afdeling Industrial Electrical Engineering and Applied Computer Science."

Mogelijkheden in de Benelux

Bachmann electronic is wereldwijd actief en biedt ook het HBO onderwijs in Nederland en België de mogelijkheid om met het M1 systeem te werken in hun opleidingen. Een zeer interessante directe koppeling aan het veelgebruikte MATLAB/Simulink biedt de studenten een industriële hardware om hun modellen daadwerkelijk te testen.

Over Bachmann Electronic

Bachmann Electronic GmbH ontwikkelt, produceert en verkoopt innovatieve besturing-, communicatie-, visualisering- en motioncontrol-systemen voor veeleisende automatiseringsopgaven. Het krachtige besturingssysteem M1 wordt wereldwijd ingezet in verschillende toepassingen voor seriebouw en speciaalmachines, in windkrachtinstallaties, voor energietechniek en in de milieutechniek.
Bachmann met de hoofdvestiging in Feldkirch (Oostenrijk) biedt wereldwijd werk aan ruim 350 medewerkers en behaalde in 2007 een omzet van 47.2 miljoen Euro. Bachmann electronic heeft naast de Europese vestigingen in Nederland, Duistland, Oostenrijk, Denemarken en Tsjechië ook eigen vestigingen in China, India en Amerika.

www.bachmann.info/

 

bron: Bachmann Electronic

Foto's:

Bachmann HTL Rankweil

Bachmann electronic's M1-besturingssysteem voor studenten van de HTL Rankweil. Van links naar rechts: prof. Christoph Stüttler, afdelingshoofd Electrical Engineering Leopold Moosbrugger, directeur Gerhard Wimmer, Bachmann CEO Bernhard Zangerl.(foto: Bachmann electronic)

© Aandrijvenenbesturen.nl