Laatste nieuws:

HAZERSWOUDE-DORP, 14 december 2008 15:57

Vakkanjer Jos Faassen nationaal kampioen landbouwmechanisatie

Techniektalent Jos Faassen is de grote winnaar geworden van de finale landbouwmechanisatie van de VakkanjerWedstrijden 2008. De Vakkanjer uit het Friese Klooster-Lidlum bleef in de finale tijdens AgroVak Holland in Den Bosch de Limburger Maurice Geerkens en de Zuid-Hollander Reinier Bassa net voor. Bij de prijsuitreiking werd bovendien bekend dat Nederland in 2009 gastheer is van de Europese kampioenschappen landbouwmechanisatie.

Vakkanjer Jos Faassen won in het wedstrijdvak landbouwmechanisatie goud. (foto: Bureau TOP/DigiDaan)'
Vakkanjer Jos Faassen won in het wedstrijdvak landbouwmechanisatie goud. (foto: Bureau TOP/DigiDaan)
1/1

De 22-jarige Jos Faassen, die werkzaam is bij Mijno van Dijk Mechanisatie in Sint Annaparochie, stond te glunderen op de hoogste trede van het podium. "Dit geeft wel een ongelooflijk goed gevoel. Het is een erkenning voor mijn vak. Ik begon niet geweldig maar het ging elke dag weer iets beter. Vanochtend ging het zo goed, dat ik wel een podiumplaats verwachtte. Laat die Europese kampioenschappen maar komen. Dat wordt een thuiswedstrijd!"
Onder belangstelling van de tienduizenden bezoekers van AgroVak Holland bewezen de Vakkanjers (aanstormende talenten van roc's en van bedrijven) hun kwaliteiten vier dagen lang bij het onderhoud en de reparatie van verschillende landbouwwerktuigen.
De finalisten werkten de eerste dag aan een teamopdracht. De beoordeling op basis van onderlinge communicatie, samenwerking en rapportage telde voor 15 procent mee in de individuele einduitslag. In vijf individuele opdrachten maakten de vijf Vakkanjers uiteindelijk uit wie de sterkste werd. In die opdrachten kwamen onder meer de motor, transmissie, elektro en hydraulische systemen aan bod.

Europese kampioenschappen 2009

Nederland organiseert in 2009 de Europese kampioenschappen landbouwmechanisatie. Dat maakte Epke Dijkstra, voorzitter van de werkgeversorganisatie COM, vrijdag bij de prijsuitreiking bekend. Dit besluit kwam tot stand in overleg met vertegenwoordigers van CLIMMAR Skills, een koepel van Europese werkgeversorganisaties in de landbouwmechanisatie, die de Nederlandse titelstrijd bezochten.

De uitslag

Landbouwmechanisatie
1. Jos Faassen (Mijno van Dijk Mechanisatie, Sint Annaparochie)
2. Maurice Geerkens (Frissen Groentechniek, Valkenburg)
3. Reinier Bassa (Hamoen LMB, Ameide)

Kijk voor meer info op www.vakkanjers.nl/.

Over Vakkanjers

De beroepenwedstrijden in de metaal en elektro zijn onderdeel van de campagne Vakkanjers, waarmee Bureau TOP de vaktrots en daarmee de instroom van jonge vakmensen in deze sectoren wil stimuleren. Bureau TOP is een samenwerkingsverband van Stichting A+O (Stichting Arbeidsmarkt en Opleiding in de Metalektro) en Stichting OOM (Stichting Opleiding en Ontwikkeling Metaalbewerking). Binnen deze opleidingsfondsen zijn de werkgevers- en werknemersorganisaties in de metaal en elektrotechnische industrie en metaalbewerking vertegenwoordigd. De sociale partners zijn de werkgeversorganisaties Vereniging FME-CWM en Koninklijke Metaalunie en de werknemersorganisaties FNV Bondgenoten, CNV BedrijvenBond, VHP Metalektro en De Unie. De campagne Vakkanjers is tot stand gekomen in samenwerking met Kenteq, kenniscentrum voor technisch vakmanschap.
www.vakkanjers.nl/
www.agrovak.nl/

bron: Vakkanjers

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (12)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden