Laatste nieuws:

HUISSEN, 7 december 2008 17:19

Nieuw praktijkcentrum in Huissen houdt open huis

Het Praktijkcentrum Metaal van ROC A12 en uitvoeringslocatie van de vakopleidingen van het OpleidingsBedrijf Metaal (OBM) in de Over-Betuwe en de Stadsregio is de afgelopen periode grondig onder handen genomen en verbouwd tot een modern praktijkcentrum, uitgerust met een machinepark dat volledig voldoet aan de eisen van het bedrijfsleven.

'
1/1

ROC A12 en de afdeling metaaltechniek van het Over-Betuwe College in Huissen verzorgen hier de praktische opleidingen in de metaaltechniek voor vmbo en mbo en de cursusactiviteiten voor het OpleidingsBedrijf Metaal. In totaal worden ruim 120 leerlingen en cursisten in dit nieuwe praktijkcentrum opgeleid voor een functie in de metaalbewerking. Daarnaast gaat TCE/SKOT in de avonduren lasopleidingen op alle niveaus aanbieden in het nieuwe praktijkcentrum.  

Open huis voor het bedrijfsleven

Het praktijkcentrum in Rheden is sinds 1 oktober gesloten. Alle activiteiten zijn overgegaan naar het praktijkcentrum in Huissen. Gerard Sengers is de nieuwe locatieleider. De nieuwe opleidingslocatie aan de Julianastraat 17 in Huissen opent donderdag 11 december van 16 tot 18 uur haar deuren voor belangstellenden uit het bedrijfsleven. Het praktijkcentrum in Huissen is telefonisch bereikbaar via (026) 326 32 12. De officiële opening vindt op een later moment plaats.

Moderne technologie

Uitgangspunt bij de verbouwing is dat studenten werken met machines die ook op de werkvloer aanwezig zijn. Dat betekent onder meer dat wordt gewerkt met nieuwe technologieën, met simulaties en programmeren op afstand. Zo heeft ROC A12 geïnvesteerd in een nieuwe kantpers en hydraulische knipschaar. Met leverancier Darley is een samenwerking aangegaan met de afspraak de nieuwste technologieën in te passen in opleidingsprogramma's. Verder wordt een nieuwe waterstraalsnijmachine geïnstalleerd.  

ROC A12 biedt alleen nog de BBL-opleiding aan volgens het OBM-concept: twee dagen opleiding en drie dagen werken.

bron: OpleidingsBedrijf Metaal

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

9 april 2024 - Nürnberg Messe, Neurenberg (D)
embedded world
9 april 2024 - Evenementenhal Gorinchem
Empack
11 april 2024 - ERIKS Kunststoffen, EDE
ERIKS Experience Day
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vison, Robotics & Motion

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden