DEN HAAG, 5 december 2008 16:49

Minister reikt 20 000ste Innovatievoucher uit

Minister van der Hoeven heeft de 20.000ste innovatievoucher uitgereikt. Ze deed dit tijdens de Innovatieproeftuin 2028, georganiseerd door het Innovatieplatform.

De voucher werd ontvangen door dhr. W. Prins van het handels- en reparatiebedrijf Sjerp en Jongeneel BV. De voucher zal worden ingezet om de veiligheid te testen van een reeds ontwikkeld 'roestvrijstaal zijkanaal' voor een ventilator.

De Subsidieregeling Innovatievouchers heeft als doel MKB-ondernemers in contact te brengen met kennisinstellingen, om de al vbestaande kennis te benutten ter verbetering van hun product, productieproces of dienst. Een innovatievoucher kan ook worden ingezet voor het aanvragen van een octrooi.

Innovatie Prestatie Contract

De minister tekende tevens het Innovatie Prestatie Contract met FOSAG, de ondernemersvereniging voor de schilders-, onderhouds-, glaszet- en metaalconserveringsbranche. Het IPC is één van de instrumenten uit het basispakket van het ministerie van Economische Zaken om het innovatief vermogen van het MKB te stimuleren. Van belang bij het IPC is de samenwerking en kennisoverdracht binnen een groep MKB-bedrijven die samenhang met elkaar hebben.

Tijdens de Innovatieproeftuin waren ruim 2500 mensen uit het bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheid, waaronder de minister-president (voorzitter van het Innovatioplatform en de ministers van EZ en OCW, aanwezig. Tijdens het evenement werd onder meer de Herman Wijffels Innovatieprijs 2008 uitgereikt. De prijs ging naar Agis Automatisering voor een sensor die in een koeienoor kan worden geplaatst voor het controleren op vruchtbaarheid en ziektes. Deze sensor is met behulp van een innovatievoucher ontwikkeld.

bron: Ministerie van Economische Zaken

Foto's:

20 000-ste Innovatievoucher uitgereikt

© Aandrijvenenbesturen.nl