Laatste nieuws:

DEN HAAG, 3 december 2008 16:06

Kabinet werkt aan betere identificatie bedrijven op internet

Het kabinet maakt in totaal 7 miljoen euro vrij voor het programma e-Herkenning voor Bedrijven. Hiermee wordt gewerkt aan een veiliger en eenvoudiger manier van digitale identificatie van en voor bedrijven.

'
1/1

'We willen toe naar een situatie waarin een ondernemer straks op een eenvoudige en veilige manier kan inloggen bij overheidsorganisaties met de inlogcode die zijn voorkeur heeft,' aldus staatssecretaris Heemskerk. Het kan gaan om bijvoorbeeld een door de overheid uitgegeven systeem zoals DigiD, maar misschien kunnen ondernemers in de toekomst ook wel inloggen bij de overheid met hun bankpas of hun mobiele telefoon.

Digitale sleutelbos

In 2003 is DigiD burger geïntroduceerd. Een persoonlijk wachtwoord dat inmiddels meer dan zes miljoen burgers gebruiken om bijvoorbeeld hun aangiften digitaal in te dienen, informatie op de vragen bij de IB-Groep en kinderbijslag aan te vragen. Voor bedrijven zijn er op dit moment nog geen breed inzetbare oplossingen beschikbaar. De verschillende overheidsdienstverleners hebben ieder vaak hun eigen oplossingen. Door de groei van het aantal internetdiensten groeit ook de 'digitale sleutelbos' van bedrijven en neemt de kans op onveilige situaties toe. Veel bedrijven hebben zo langzamerhand vele wachtwoorden, inlogcodes en passen waarmee zij transacties verrichten. Het kabinet is van mening dat dit  veiliger en slimmer kan.

Wachtwoord 

Met het programma e-Herkenning voor Bedrijven wordt gewerkt aan een stelsel van afspraken waardoor bedrijven zich straks ook kunnen identificeren bij de overheid met al bestaande goed beveiligde gegevens zoals bijvoorbeeld hun bankpas. Om het nieuwe systeem, dat wel wat weg heeft van het iDEAL systeem voor betalingen op internet, te testen start het kabinet eerst met een aantal experimenten. Verschillende instanties doen daaraan mee, zoals de Belastingdienst, het Ministerie van Landbouw en de uitvoeringsdiensten van Economische Zaken zoals SenterNovem, de EVD en het Octrooicentrum. Wie na 2009 met deze instanties te maken krijgt, moet daar terecht kunnen met één en dezelfde pas, code of wachtwoord naar keuze.

bron: Ministerie van Economische Zaken

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Rollon Lineairtechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Bege Aandrijftechniek BV

Pilz Nederland

EUCHNER (Benelux) BV

Rotero Holland bv

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (25)

30 mei 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
Electronics & Applications
30 mei 2017 - Neurenberg - Messezentrum
Sensor+Test 2017
31 mei 2017 - Veldhoven - Koningshof
Materials 2017
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Electric & Hybrid Marine World Expo
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Marine Maintenance World Expo en Conferentie
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Autonomous Ship Technology Symposium
7 juni 2017 - Helmond, Automotive Campus
Automotive Congress 2017
13 juni 2017 - 's-Hertogenbosch
ATEX & Process Safety congres 2017

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden