Laatste nieuws:

ARNHEM, 1 december 2008 17:01

KEMA breidt test- en certificatiemogelijkheden in China uit

De KEMA-vestigingen in de Chinese steden Guangzhou en Wenzhou hebben recentelijk hun mogelijkheden voor Certification Body (CB)-tests verder uitgebreid. Deze KEMA-filialen kunnen nu een nog betere service bieden aan lokale fabrikanten en Europese detailhandel- of groothandelorganisaties.

'
1/1
Sinds juli 2008 kunnen in het CB-testlaboratorium van KEMA in het Chinese Guangzhou CB-testen worden uitgevoerd voor ICT- en kantoorapparatuur, transformatoren, home-entertainmentproducten en elektrische apparaten. De accreditatie van het KEMA-testlaboratorium is grotendeels te danken aan de verhuizing naar een groter laboratorium in Guangzhou, aangezien de oude capaciteit op deze nieuwe locatie is verdubbeld. Voorheen waren de mogelijkheden voor CB-testen beperkt tot huishoudelijke apparaten en verlichting.

Wenzhou

Met ingang van oktober 2008 kan KEMA Wenzhou ook CB-testen uitvoeren voor huishoudelijke componenten (INST). Deze vestiging was al een officieel CB-testlaboratorium voor schakelinstallaties, en de mogelijkheden zijn hier nu met succes uitgebreid voor het uitvoeren van CB-testen van componenten.

IECEE
Fabrikanten kunnen het CB-testcertificaat gebruiken om kwaliteitskeurmerken te verkrijgen van andere certificeringsinstituten die deelnemen aan het IECEE-programma (Worldwide System for Conformity Testing and Certification of Elektrotechnical Equipment and Components). De diverse certificeringsinstituten binnen dit programma erkennen elkaars testresultaten. Beide laboratoria waren al een officieel CB-testlaboratorium (CBTL), wat inhoudt dat producten worden getest volgens de IEC-normen (International Electrotechnical Commission). Als een product voldoet aan deze normen, mag het in diverse landen worden geïntroduceerd. Een producttype wordt slechts één keer getest en het certificaat wordt uitgegeven voor een periode van minimaal drie jaar. Als het product op enige manier wordt gewijzigd, moet het opnieuw worden beoordeeld door een CBTL.

Ruim dienstenaanbod
Dankzij de uitbreiding van de mogelijkheden voor CB-certificering kunnen KEMA Guangzhou en Wenzhou nu een ruimer scala aan diensten aanbieden. De vestigingen bevinden zich dicht bij de grootste productieregio's van China. KEMA biedt lokale ondersteuning en direct contact met de projectmanager. Dit resulteert in een vlottere afronding van het productcertificeringsproces, waardoor de marktintroductie zo snel mogelijk kan plaatsvinden en de geteste producten eerder verkrijgbaar zijn voor consumenten.

bron: KEMA

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

9 april 2024 - Nürnberg Messe, Neurenberg (D)
embedded world
9 april 2024 - Evenementenhal Gorinchem
Empack
11 april 2024 - ERIKS Kunststoffen, EDE
ERIKS Experience Day
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vison, Robotics & Motion

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden