Laatste nieuws:

HAZERSWOUDE-DORP, 21 november 2008 10:27

Jonge landbouwmechanici strijden om Nederlandse titel

Vijf jonge techniektalenten maken van 9 tot en met 12 december onderling uit welke Vakkanjer zich Nederlands kampioen landbouwmechanisatie 2008 mag noemen. De strijd om het hoogste podium speelt zich af in de Brabanthallen in Den Bosch tijdens AgroVak Holland, de grootste landelijke vakbeurs op agrarisch gebied.

Vakkanjer Maurice Geerkens, hier tijdens de regionale kampioenschappen landbouwmechanisatie, maakt zich op voor de finale. (foto: Bureau TOP/Felix Kalkman)

'
Vakkanjer Maurice Geerkens, hier tijdens de regionale kampioenschappen landbouwmechanisatie, maakt zich op voor de finale. (foto: Bureau TOP/Felix Kalkman)
1/1

De finalisten moeten zes opdrachten tot een goed einde brengen. Vijf daarvan zijn individuele proeven, zoals het ontdekken en oplossen van storingen in elektronica, hydrauliekmetingen en montage en uitlijning van een vierwielaandrijving. De Vakkanjers moeten daarvoor beschikken over gedetailleerde kennis van computersoftware en meer dan een redelijk begrip van de Engelse en Duitse taal. Om naadloos aan te sluiten bij de beroepspraktijk is een van de opdrachten een groepsopdracht. Daarbij worden de Vakkanjers vooral beoordeeld op criteria zoals onder meer samenwerking, onderlinge communicatie en veiligheid.

De vijf Vakkanjer-finalisten zijn: Reinier Bassa (Hamoen LMB, Ameide), Maurice Geerkens (Frissen Groentechniek, Valkenburg) Henk de With (Uittenbogerd Heukelum BV, Heukelum), Jos Faassen en Gerard Minnema (beiden Mijno van Dijk Mechanisatie, Sint Annaparochie).

Spektakel 

Vakkanjer Maurice Geerkens (22), die werkzaam is bij Frissen Groentechniek in Valkenburg, plaatste zich in februari al voor de finale en is goed voorbereid: "Ik ga voor die titel. Ik oefen geregeld bij bedrijven van vrienden die landbouwmachines van het wedstrijdmerk in huis hebben. Het gaat toch vaak om de kleine weetjes van zo'n machine. Ik verheug me op het hele spektakel. Zoiets maak je maar een keer in je leven mee!"
Bij Frissen Groentechniek staan ze als één man achter Maurice Geerkens. Chef Werkplaats Wiel Dresen: "Voor Frissen Groentechniek zijn deze wedstrijden een goede gelegenheid om te kijken hoe een jonge werknemer presenteert. En de finaleplaats van Maurice straalt ook op ons bedrijf af. Zijn inzet en motivatie zijn heel goed. Hij staat er goed voor!"

Europese kampioenschappen 

Vrijdag 12 december om 14.30 uur zal de nieuwe Nederlandse kampioen worden bekendgemaakt. De winnaar vertegenwoordigt Nederland in 2009 bij de CLIMMAR Skills, de Europese kampioenschappen landbouwmechanisatie. Dit jaar sleepte Vakkanjer Richard Blok bij deze internationale wedstrijden in Zwitserland de zilveren medaille weg.

Nederland is in 2009 gastheer van de CLIMMAR Skills. Ter gelegenheid hiervan bezoeken vertegenwoordigers van diverse Europese landbouwbedrijven en vakorganisaties de beroepenwedstrijden in Den Bosch. De grote rol die Nederland bij beroepenwedstrijden speelt, toont de ambitie van de campagne Vakkanjers om techniektalent uitdagingen te bieden die de beroepspraktijk weerspiegelen en versterken.

www.vakkanjers.nl/
www.agrovak.nl/

bron: Vakkanjers

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rotero Holland bv

EUCHNER (Benelux) BV

Bege Aandrijftechniek BV

Pilz Nederland

Rollon Lineairtechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (29)

26 september 2017 - Gorinchem - IMC Test & Measurement
IMC Test & Measurement Days
27 september 2017 - Coventry (UK), Windmill Village Hotel
FLIR International User Conference
28 september 2017 - Barneveld, Midden Nederland Hallen
Business Software Event 2017
3 oktober 2017 - Maarssen, De Fabrique
Engineering in Food and Beverage
4 oktober 2017 - Eindhoven, Van der Valk Hotel
Software-Centric Systems Conference
4 oktober 2017 - Rotterdam, Ahoy
Pumps & Valves / Solids
9 oktober 2017 - Amsterdam, RAI
Offshore Energy Exhibition & Conference
9 oktober 2017 - Amsterdam, RAI
Offshore Wind Conference

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden