Laatste nieuws:

BOXTEL, 19 november 2008 15:14

Rationalisering van ontwerp en assemblage

Automatisering van handlingsystemen is één van de minst gestandaardiseerde gebieden van de werktuigbouwkunde. Om aan verschillende individuele eisen te kunnen voldoen, moesten gebruikers deze systemen ontwerpen en bouwen door componenten van verschillende fabrikanten te combineren en in sommige gevallen moesten zelfs de vereiste verbindingselementen worden ontworpen en gefabriceerd.

'
1/1

Het Cartesisch Motion bouwdoossysteem camoLINE maakt aan die situatie een einde. In dit nieuwe systeem combineert de fabrikant perfect aangepaste lineaire bewegingssystemen en motoren met pneumatische minisledes, compacte draaimodules en grijpers.

Bedrieglijk eenvoudig 

Grijpen, heffen, roteren, positioneren en plaatsen; al de functies die handlingsystemen moeten uitvoeren klinken bedrieglijk eenvoudig, maar het is zeker geen gemakkelijke opgave om ze in praktijk te brengen. Omdat ieder systeem op maat moet worden gemaakt voor de specifieke toepassing zijn ontwerpers zelden in staat om complete modules te gebruiken, zoals dat voor andere sectoren van de machinebouw mogelijk is.

De bouwdoos oplossing voor pick & place taken is een intelligente oplossing voor dit probleem. Het modulaire principe is verder uitgebouwd en verfijnd waardoor een bouwdoossysteem is gecreëerd, bestaande uit perfect passende en gemakkelijk te combineren lineaire bewegingssystemen en mechanische componenten die voldoen aan de behoeften van de algemenere toepassingen in de handling sector. Het grote voordeel voor gebruikers is, dat ze elektromechanische en pneumatische assen in een bijna ongelimiteerd aantal varianten kunnen combineren en snel de gekozen configuratie kunnen opbouwen op basis van deze innovatieve verbindingstechnologie. Dit elimineert een groot deel van de ontwerp- en montage-inspanningen van pick & place toepassingen en lineaire en X-Y portaalsystemen.

Lees het hele artikel in a&b 11/2008

bron: Bosch Rexroth

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Rotero Holland bv

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Pilz Nederland

Bege Aandrijftechniek BV

Rollon Lineairtechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (15)

28 maart 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
RailTech 2017
5 april 2017 - 's-Hertogenbosch - Brabanthallen
Automation 2017
11 april 2017 - Rotterdam - Ahoy
Maintenance NEXT
24 april 2017 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe
9 mei 2017 - Eindhoven - Evoluon
Safety Event 2017
9 mei 2017 - Gorinchem - Evenementenhal
Maritime Industry 2017
9 mei 2017 - Hengelo - Thales
Virtual reality training & simulatie in de industrie
30 mei 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
Electronics & Applications

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden