NOORDWIJK, 18 november 2008 21:19

Ruimtevaarttechnologie vindt toepassing op aarde tijdens Space-MATCH 4

Dinsdagmiddag 2 december organiseert TNO, in samenwerking met Aim to sustain, voor de vierde keer op rij het Space-MATCH event. Bij Space-MATCH gaat het om toepassing van ruimtevaarttechnologie in alledaagse producten.

Enkele voorbeelden hiervan zijn de airbag, de laptop, de magnetron, klittenband en MP3-spelers. Het Space-MATCH event vindt plaats bij ESA/ESTEC in Noordwijk en laat MKB-ondernemers kennismaken met kansrijke technologieën uit de ruimtevaart. Het thema van dit jaar is Energie en Duurzaamheid.

Aanwezige experts
Nederlandse (ruimtevaart)bedrijven zoals Bioclear, Dutch Space, ECN, Filtex, J-CDS, NedSstack en Lightweight Structures presenteren kansrijke technologieën op het gebied van energie en duurzaamheid die nog niet eerder zijn toegepast op de civiele markt. Het gaat dan om technologieën rond bijvoorbeeld brandstofcellen en energieopslag, water- en luchtbehandeling, lichtgewicht constructies en bacteriële veiligheid.

Tijdens het event kunnen ondernemers één-op-één in gesprek met de aanwezige technologie-experts. In deze match-gesprekken maken zij kennis met de technologie en de mogelijke toepassingen ervan. Daarnaast zijn er ook experts aanwezig op het gebied van subsidies en andere stimuleringsmiddelen om de technologieën te vermarkten. Eerdere Space-MATCH bijeenkomsten hebben al geleid tot verschillende concrete resultaten, waaronder een zuurstofgenerator voor medische toepassingen en een zwemvest voor kleine kinderen.

Het Space-MATCH event wordt georganiseerd door TNO samen met AIM to sustain (een initiatief van KplusV organisatieadvies en de Amsterdamse Innovatie Motor), het Ministerie van Economische Zaken en de European Space Agency (ESA). Belangstellenden kunnen zich aanmelden via http://www.space-match.nl/. Aan het bijwonen van dit event zijn geen kosten verbonden.

bron: TNO

Foto's:

Space-Match 4

© Aandrijvenenbesturen.nl