ZWOLLE, 5 november 2008 23:35

Thrill on Ice

Op 15 december start voor de eerste keer het evenement Thrill on Ice op de grootste kunstmatige ijsbaan van de wereld, FlevOnice, in Biddinghuizen. Tijdens het evenement binden zeven teams van drie scholen in verschillende races de strijd met elkaar aan op ijs met zelfontworpen radiografisch bestuurbare auto's. Thrill on Ice begint om 19.00 uur en tegen 22.00 uur vindt de prijsuitreiking plaats.

Het Thrill on Ice evenement is een samenwerking tussen de middelbare school De Ichtus uit Kampen, het mbo-college de Landstede uit Zwolle en de Christelijke Hogeschool Windesheim te Zwolle. Dit evenement is uniek in zijn soort en heeft als speerpunten: duurzaamheid en techniek. Tijdens de verschillende races worden de teams beoordeeld op creativiteit, innovativiteit en snelheid. De auto's worden aangedreven op basis van een 100% alternatieve energiebron.

Nemen dit jaar alleen de scholen nog deel die hierin samenwerken, uiteindelijk is het de opzet dat het evenement gaat uitgroeien tot een jaarlijks evenement waarbij diverse scholen samen de strijd aanbinden op het ijs van FlevOnice.

Foto's:

FlevOnice

© Aandrijvenenbesturen.nl