AMSTERDAM, 5 november 2008 22:22

Loek Hermans lanceert kennisportal voor bedrijfsleven

Bedrijven en instellingen met kennisvragen kunnen nu terecht op de website www.kennispoortamsterdam.nl. Loek Hermans, voorzitter MKB Nederland, lanceert de portal van de vier instellingen voor hoger onderwijs in Amsterdam - Hogeschool INHolland, de Hogeschool van Amsterdam (HvA), de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Vrije Universiteit (VU) - op donderdag 6 november tijdens het Zakenfestival in Amsterdam.

Kennispoortamsterdam.nl maakt de kennis van de hogescholen en universiteiten toegankelijk voor bedrijfsleven, instellingen en overheid. Zij kunnen nu op een eenvoudige manier een vraag stellen over onderzoek, hulp bij business- en marketingplannen, maar ook over stagiairs, afstudeerders, onderwijsmogelijkheden voor personeel en andere onderwerpen.
Het is uniek dat de vier hoger onderwijsinstellingen in Amsterdam hun kennis gezamenlijk aanbieden. Met dit initiatief is het niet meer nodig om eerst de juiste afdeling of contactpersoon binnen de onderwijsinstelling te achterhalen.
Direct contact bedrijven en kennisinstellingen

Het bedrijfsleven en de overheid hebben veel vragen voor kennisinstellingen en andersom hebben de kennisinstellingen veel te bieden. Om de ondernemingen en organisaties, goed en snel te bedienen, biedt www.kennispoortamsterdam.nl de mogelijkheid direct vragen te stellen. Kennisregisseurs van Hogeschool INHolland Amsterdam/Diemen, HvA, UvA en VU zorgen er vervolgens voor dat de vraag wordt beantwoord. Met deze kennispoort willen de initiatiefnemers kennis en innovatie in de regio Amsterdam een impuls geven en de relatie tussen de kennisinstellingen en het bedrijfsleven en instellingen versterken.

Kennispoort Amsterdam is een initiatief van Stichting KennisKring Amsterdam, de  hogeronderwijsinstellingen, Syntens, VNO-NCW-West en MKB-Amsterdam.

bron: Universiteit van Amsterdam

Foto's:

Kennispoort Amsterdam

© Aandrijvenenbesturen.nl