LEIDSCHENDAM, 3 november 2008 13:31

Ab en Ollie bezoeken metalektrobedrijven

De bedrijven in de Metalektro kampen met een nijpend tekort aan geschoolde werknemers. Stichting Arbeidsmarkt en Opleiding (A+O) bestaat 25 jaar en heeft daarom een speciaal programma samengesteld om de ontwikkeling van werknemers binnen de sector op peil te houden.

Werknemers in de Metalektro hebben de komende jaren recht op extra vrije dagen om zich bij te scholen binnen hun vakgebied. Om iedereen op een leuke manier te wijzen op deze mogelijkheid heeft A+O een bijzonder duo op pad gestuurd. Het tweetal Ab+Ollie gaat de komende maanden op bezoek bij verschillende Metalektro-bedrijven. Werknemers worden tijdens hun pauze verrast door het duo waarbij er wordt ingegaan op het belang van ontwikkeling van werknemers, onder andere met gebruik van testjes en een quiz. De twee winnaars met de meeste vakkennis bestrijden elkaar daarna in een zenuwslopende finale.

Op maandag 3 november werden de medewerkers van Buhl Fijnmetaalbewerking in Hilversum in de ochtend geconfronteerd met hun kennis en ontwikkeling waarna in de middag de medewerkers van Microtechniek in Beverwijk ‘aan de beurt' waren.

POP

A+O stimuleert werknemers gebruik te maken van de tijd die beschikbaar wordt gesteld om zich verder te verdiepen binnen hun vakgebied. Er zijn verschillende mogelijkheden waarop werknemers binnen de sector zich kunnen ontwikkelen, tijdens de lunchbezoeken wordt bijvoorbeeld uitgelegd dat iedereen in de Metalektro gebruik kan maken van een Persoonlijk OpleidingsPlan (POP).

Uit onderzoek van A+O is gebleken dat werknemers binnen de Metalektro veel waarde hechten aan persoonlijke ontwikkeling. Ontwikkeling, brede inzetbaarheid en vergrijzing zijn centrale thema's in de Metalektro. Dit blijkt ook uit A+O's Arbeidsmarktmonitor die zojuist is gepubliceerd. A+O haakt tijdens haar jubileummaanden in op deze thema's.

Meer informatie over het 25-jarig jubileum van A+O is te vinden op http://www.25jaarontwikkeling.nl/. De Arbeidsmarktmonitor is te downloaden op http://www.ao-metalektro.nl/

bron: A+O

Foto's:

Ab en Ollie

© Aandrijvenenbesturen.nl