DELFT, 23 oktober 2008 22:35

ISA 95 wordt internationale standaard

ISA 95 wordt International Standard en daarom organiseert het Nederlands Normalisatie-instituut op vrijdag 6 februari hierover een informatiebijeenkomst. Eindgebruikers, software leveranciers en system integrators worden over de laatste ontwikkelingen geïnformeerd.

Deze bijeenkomst markeert tevens de kick-off van de werkgroep Enterprise Control System Integration die de Nederlandse inbreng in dit internationale project zal verzorgen.

De werkgroep ressorteert onder normcommissie NEC 65 "Industriële meet- en regeltechniek". Lidmaatschap aan de werkgroep is open voor zowel eindgebruikers als softwareleveranciers en system integrators. De doelstellingen van de werkgroep is tweeledig:
  • Het verzorgen van de Nederlandse inbreng in het internationale project.
  • Het informeren van belanghebbenden over alle relevante ontwikkelingen op het gebied van Enterprise Control System Integration.

Mevrouw Bianca Scholten van TASK24 zal de voorzitter zijn van de werkgroep. Zij is adviseur van IEC/SC 65C/ JWG5 'Enterprise-Control' en Voting Member van de ISA SP95 committee.

Tijdens de informatiebijeenkomst op 6 februari zullen ook de doelstellingen en werkwijze van de werkgroep nader worden toegelicht. De informatiebijeenkomst vindt plaats bij NEN in Delft en begint om 10.00 uur, einde 13.30 uur (lunch)

Informatie en deelname
Projectinformatie: Bart Wams, Standardization Consultant, bart.wams@nen.nl
Deelname: Rianne Boek, rianne.boek@nen.nl

bron: NEN

Foto's:

ISA 95

Bianca Scholten

Bianca Scholten is voorzitter van de werkgroep.

© Aandrijvenenbesturen.nl