EINDHOVEN, 23 oktober 2008 21:54

Point-One kiest ook voor mechatronica

Onlangs heeft het high tech innovatieprogramma Point-One gekozen voor een verenigingsstructuur als bestuursmodel. Dit leidt enerzijds tot meer betrokkenheid en transparantie en anderzijds tot stemrecht voor alle deelnemers binnen het innovatieprogramma. Ook de uitbreiding met het aandachtsgebied mechatronica door het samengaan met het Programme for High Tech Systems komt binnen de nieuwe structuur beter tot zijn recht.

Alle betrokken partijen die actief zijn in het innovatieprogramma voor research & development op het gebied van nanoelektronica, embedded systemen en mechatronica zijn gevraagd lid te worden van de vereniging. De leden van de Point-One-vereniging bepalen vervolgens gezamenlijk de meerjaren-roadmap en het jaarlijkse actieplan van het innovatieprogramma.

Stemrecht 

Roel Kramer, voorzitter van Point-One: "We vinden het belangrijk dat alle betrokken partijen binnen het innovatieprogramma, stemrecht krijgen bij het bepalen van de strategische roadmap en jaarplannen. Het gaat om zowel grote, middelgrote en kleinere bedrijven als publieke onderzoeksinstellingen. In deze nieuwe opzet maakt met name het MKB nu ook structureel deel uit van het bestuur. Bovendien hebben het MKB en ook kennisinstellingen zitting in zowel het executive committee als in het uitvoerend bestuur. Stemrecht voor alle betrokken partijen resulteert in meer transparantie en betrokkenheid bij de stakeholders, wat ongetwijfeld versterkend werkt op het succes van Point-One. Een vereniging met bijbehorend bestuursmodel biedt hiervoor de beste basis. Daarom roep ik de betrokken bedrijven en kennisinstellingen op om zo snel mogelijk lid te worden van de Point-One-vereniging."

Naast de bedrijven en kennisinstellingen die zich bezighouden met R&D op de gebieden nanoelektronica, embedded systemen en mechatronica, kunnen ook organisaties die geen R&D uitvoeren maar wel betrokken zijn, zoals relevante branche- en ontwikkelingsorganisaties lid worden van de vereniging.

bron: Point-One

Foto's:

Point-One

© Aandrijvenenbesturen.nl