Laatste nieuws:

NWO, 19 oktober 2008 17:07

Wetenschappelijk onderzoek in begrijpelijke taal

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek presenteert op 21 oktober het derde NWO-publieksboek Experiment NL. Het boek beschrijft in begrijpelijke taal de meest opmerkelijke, briljante, leuke en spannende onderzoeksprojecten van het afgelopen jaar. Onderzoekers uit alle disciplines komen erin aan het woord en tonen hun bevindingen aan het grote publiek.

'
1/1

Lang niet iedereen weet wat minutiaepatronen zijn, hoe je DNA ontwart of waarom we nepherinneringen hebben. Wat wel iedereen weet is dat iedere vingerafdruk uniek is en gebruikt kan worden voor controle en beveiliging, dat er middelen tegen kanker nodig zijn en dat je getuigen nodig hebt om strafzaken op te lossen. Zodra je Experiment NL openslaat is meteen duidelijk dat wetenschap meer is dan een verzameling ingewikkelde woorden. Wetenschap is groots, avontuurlijk en komt heel dicht bij je.

100 Onderzoekers aan het woord

 'Verwondering' en 'Op onderzoek' waren de eerste twee publiekspublicaties van NWO en beide een succes. Dit jaar is de vormgeving zodanig aangepast dat het boek ook een jong publiek aanspreekt. In 14 hoofdstukken komen meer dan 100 onderzoekers aan het woord. NWO-onderzoekers van vrijwel alle universiteiten en instituten werkten eraan mee. Zij leggen in begrijpelijke taal uit wat zij in de afgelopen jaren onderzocht en ontdekt hebben, of het nu over het drinkgedrag van jongeren gaat, over het ontstaan van sterrenstelsels of over de bouw van eilanden voor de Nederlandse kust.

Niet alleen het enthousiasme van de wetenschappers en het enorme scala aan onderwerpen zorgen er voor dat je in dit boek blijft lezen. De frisse vormgeving en de vele mooie illustraties maken dit boek compleet.

In samenwerking met G+J Publishing (Quest, National Geographic) brengt NWO dit jaar meer dan 10.000 exemplaren op de markt. Wetenschap is nu niet alleen voor iedereen begrijpelijk, maar ook makkelijk te vinden én betaalbaar. Experiment NL zal, behalve in de reguliere boekwinkels, ook bij de kiosk op het station, de sigarenwinkel op de hoek en bij het benzinestation te koop zijn voor maar 17,95 euro. 

Boekgegevens

Experiment NL, Wetenschap in Nederland. Redactie M. Senten, G+J Publishing, Diemen/Den Haag 2008. ISBN 9789089270122, 224 blz., prijs: 17,95 euro.

bron: NWO

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

EUCHNER (Benelux) BV

Pilz Nederland

Rollon Lineairtechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (29)

26 september 2017 - Gorinchem - IMC Test & Measurement
IMC Test & Measurement Days
27 september 2017 - Coventry (UK), Windmill Village Hotel
FLIR International User Conference
28 september 2017 - Barneveld, Midden Nederland Hallen
Business Software Event 2017
3 oktober 2017 - Maarssen, De Fabrique
Engineering in Food and Beverage
4 oktober 2017 - Eindhoven, Van der Valk Hotel
Software-Centric Systems Conference
4 oktober 2017 - Rotterdam, Ahoy
Pumps & Valves / Solids
9 oktober 2017 - Amsterdam, RAI
Offshore Energy Exhibition & Conference
9 oktober 2017 - Amsterdam, RAI
Offshore Wind Conference

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden