Laatste nieuws:

ZOETERMEER, 9 oktober 2008 13:37

Beursorganisator wordt branchevereniging: Fedet opgericht

Na een voorbereidingstraject van ruim twee jaar is de Federatie Elektrotechniek (Fedet) opgericht. Met meer dan 200 leden is dit gelijk één van de grootste brancheorganisaties binnen de voor onze economie zo belangrijke elektrotechnische sector. Fedet opereert onder de vlag van FME en organiseert de bekende tweejaarlijkse vakbeurs Elektrotechniek samen met VNU Exhibitions.

'
1/1

 "De Exposantenvereniging heeft het besluit genomen zich om te vormen tot de Fedet, een federatieve branchevereniging," aldus een enthousiaste Hans Segers, voorzitter van de Exposantenvereniging Elektrotechniek. "Fabrikanten en importeurs in de elektrotechnische branche kunnen hierdoor nu terecht bij één krachtige vereniging, die zowel gerichte ondersteuning biedt, als hun gezamenlijke belangen behartigt. Daarnaast neemt de Fedet de zo belangrijke binnen- en buitenlandse lobby van onze sector op zich, hierbij gebruikmakend van het (mede via de FME) wijdvertakte (inter)nationale netwerk."

"Dat de Fedet is opgericht onder de vlag van de vereniging FME-CWM is geen toeval," zegt secretaris en branchemanager Frank Buijs. "Het gaat immers om de ‘E' van FME. Via de FME heeft de Fedet uitstekende mogelijkheden voor het leggen en onderhouden van contacten met zowel de overheid en onderwijsinstellingen als complementaire brancheverenigingen in binnen- en buitenland. Daarnaast kunnen we gebruikmaken van aanvullende FME-CWM faciliteiten, zoals het voor lidbedrijven en hun werknemers aantrekkelijke Members' Benefits programma met voordelen op vele terreinen."

Sterke sector

"Het primaire doel van de Fedet is het verstevigen van de positie van haar leden, bestaande uit producenten, handelsondernemingen en importeurs in de elektrotechnische branche," zegt Segers. "Dat gebeurde tot nu toe erg versnipperd. We gaan de marktkennis bij de leden versterken en hun invloed op onder meer het onderwijs en de nationale en internationale regelgeving vergroten. Ook willen we het beeld van de elektrotechnische sector in de markt verbeteren, want personeelsgebrek is nu vaak een belemmering voor verdere groei."

Zelfstandige secties

"Binnen de Fedet zullen verschillende secties actief zijn," zegt Segers over de plannen. "Die secties richten zich specifiek op bepaalde activiteiten, ontwikkelingen, technologiesectoren, evenementen en aandachtsgebieden. Er is natuurlijk een sectie Beurs (organisatie van de vakbeurs Elektrotechniek) en ook is er al een sectie Regelgeving, Normalisatie & Certificering (voor elektrotechnische fabrikanten) met goede contacten in zowel Brussel als Den Haag. Daarnaast zal er een sectie Transmissie en Distributie zijn (voor fabrikanten en leveranciers van transmissie- en distributieapparatuur voor elektrische energie).

Op donderdag 27 november a.s. is er een feestelijke oprichtingsvergadering, waarvoor alle lidbedrijven en geassocieerde verenigingen zijn uitgenodigd. Op die datum zal het nieuwe bestuur, inclusief de nieuwe voorzitter bekend worden gemaakt en zullen we met gedetailleerde gegevens omtrent de verdere plannen, doelstellingen en activiteiten naar buiten komen."

bron: Fedet

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Bege Aandrijftechniek BV

Pilz Nederland

Rollon Lineairtechniek BV

Rotero Holland bv

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (29)

6 september 2017 - Rotterdam, Havenbedrijf Rotterdam – WPC
10 jaar Platform Schone Scheepvaart
12 september 2017 - Hilvarenbeek, Hilvaria Studio’s
AluminiumNext
13 september 2017 - Garching (D), FZG, TU München
7th International Conference on Gears 2017
19 september 2017 - Hardenberg - Evenementenhal
Technische Industriële Vakbeurs
21 september 2017 - Vianen, Pilz Nederland
Vrouwen in de techniek
28 september 2017 - Barneveld, Midden Nederland Hallen
Business Software Event 2017
3 oktober 2017 - Maarssen, De Fabrique
Engineering in Food and Beverage
4 oktober 2017 - Eindhoven, Van der Valk Hotel
Software-Centric Systems Conference

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden