Laatste nieuws:

, 8 oktober 2008 11:45

Industrie & ICT bewijst zich in 2 edities als breed platform

De tweede editie van Industrie & ICT, vakevenement voor Industriele automatisering en ICT oplossingen, smaakte naar meer, vinden exposanten. Zij hebben inmiddels de helft van de beschikbare vierkante meters voor de 2009-editie gereserveerd.

'
1/1
Industrie & ICT vond dit jaar gelijktijdig plaats met de Industriële Week (IW), die 31.655 bezoekers aan zich wist te binden. Drie van de tien IW-bezoekers waren geïnteresseerd in Industrie & ICT.

Projectmanager Annette Bos van VNU Exhibitions constateert dat de beurs na twee edities erin is geslaagd zijn naam te vestigen. "ICT is de verbindende schakel tussen alle productieprocessen. We zien dat dit inzicht groeit. Alle specialisten binnen de plants hebben de beurs bezocht. Opvallend was het hoge percentage beslissers:  53 procent neemt zelf investeringsbeslissingen. Nog eens een kwart heeft een adviserende rol hierin. Niet onbelangrijk, want een kwart (23%) kwam met concrete investeringsplannen naar de beurs. Een op de vijf bezoekers is zo geïnspireerd geraakt dat er ter plekke nieuwe plannen voor investeringen ontstonden." Annette Bos stelt vast dat dit wordt herkend door exposanten die direct ruimte reserveerden op Industrie & ICT 2009.

  • Bezoekers waarderen Industrie & ICT met een 7
  • 53% neemt zelf investeringsbeslissingen
  • 23% kwam met concrete investeringsplannen naar de beurs
  • 20% heeft nieuwe investeringsplannen gekregen

Bezoekers toonden vooral interesse in industriële netwerken, control systems en engineering software. Er is sprake van toenemende interesse in MES systemen en business proces software.

Mattie Smeets werkt bij DSM DCM in Geleen op de afdeling Business Information Management (BIM). Zij was een van de bezoekers die naar Industrie & ICT is gekomen om informatie over MES systemen op te doen. "Ik wil toe naar een geïntegreerde aanpak. Daarvoor moet je een goede business case hebben, en daarvoor doe je hier de ideeën op. De beurs is voor mij gewoon een soort kenniscentrum. Ik wil ook zoveel mogelijk presentaties bezoeken. Dat is eigenlijk mijn hoofddoel."

Drukte 

Annette Bos heeft veel enthousiaste reacties van exposanten gekregen. Een van hen was Jaap Westeneng, product manager systems & solutions bij Endress & Hauser.  Op zijn stand, vlakbij de ingang van Industrie & ICT, is het steeds een drukte van belang. "Vorige keer waren we ook al heel tevreden over deze beurs. We hebben al heel veel contacten gelegd. Ik ben heel tevreden over de plek op de beurs. Niemand kan om ons heen! Wie de beurs op loopt, komt als eerste Endress & Hauser tegen. Mooi toch!"

In de even jaren wordt Industrie & ICT gelijktijdig georganiseerd met de beurzen van de Industriele Week. In de oneven jaren staat de beurs op eigen benen. Industrie & ICT 2009, die zich richt op de gespecialiseerde professional, verwacht op 27 en 28 oktober tweeduizend bezoekers die worden geïnformeerd door tachtig exposanten. 

bron: VNU Exhibitions

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

EUCHNER (Benelux) BV

Pilz Nederland

Rotero Holland bv

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rollon Lineairtechniek BV

Bege Aandrijftechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (19)

23 oktober 2017 - Aken, RWTH
Optics Week
24 oktober 2017 - Gorinchem, Evenementenhal
Recycling 2017
31 oktober 2017 - Gorinchem - Evenementenhal
Metavak 2017
7 november 2017 - Rotterdam - Ahoy
Europort
8 november 2017 - Bad Salfzuflen (D), Messezentrum
FMB
8 november 2017 - Assen, TT-Hall
Main Industry
9 november 2017 - Nieuwegein, De Kom
Master of Safety
14 november 2017 - Utrecht, Jaarbeurs
Smart Homes & Intelligent Building

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden