DEN HAAG, 6 oktober 2008 12:50

Virtuele Machine voor SinuTrain bij Siemens CNC opleidingen

Met de optie “Virtuele Machine” voor SinuTrain zet Siemens een nieuwe standaard in CNC training. SinuTrain is het softwarepakket voor CNC opleidingen, waarbij alle CNC besturingen uit de Sinumerik familie identiek op de PC kunnen worden gesimuleerd.

Hiermee is het al mogelijk om efficiënt en duidelijk CNC opleidingen te verzorgen op een PC, zonder de noodzaak te investeren in dure hardware. Met de optie "Virtuele Machine" wordt aan de bestaande simulatie van de CNC een extra dimensie toegevoegd door een realistische 3D weergave van de complete verspaning. "Virtuele Machine" maakt het mogelijk om nu op de PC realistisch te "produceren" op een van de drie volgende standaardmachines: een verticaal bewerkingscentrum, een schuinbed draaibank en een draaibank met subspil. De belangrijkste elementen in de bewerkingsruimte worden duidelijk herkenbaar getoond op het beeldscherm en simuleren zo het gehele verspaningsproces. Onverwachte botsingen tussen klauwplaat, spil, gereedschap of wisselaar worden gedetecteerd, zodat de cursist fouten in zijn NC programma snel kan herkennen en corrigeren.

Door het perspectief te veranderen kan op elk element van de verspaning worden ingezoomd. Met SinuTrain in combinatie met "Virtuele Machine" kan niet alleen het programmeren op de PC worden geleerd, maar het gehele bewerkingsproces van ruwmateriaal tot afgewerkt product.

"Virtuele Machine" is een optie, geschikt voor SinuTrain 6.3 editie 3 en kan afzonderlijk worden aangekocht.

bron: siemens

Foto's:

Virtuele Machine voor SinuTrain bij Siemens CNC opleidingen

© Aandrijvenenbesturen.nl