Laatste nieuws:

LEUVEN, 2 oktober 2008 16:05

Ontdek de toekomst op zondag 5 oktober

Een slim fietsshirt met richtingsaanwijzers of een hip jasje met ingebouwde LED-lampjes – dit is geen verre toekomst meer. De eerste prototypes van rekbare en wasbare elektronica in kleding kan je nu al ontdekken tijdens de OpenBedrijvendag op IMEC.

'
1/1
Het Leuvense nano-elektronica onderzoekscentrum IMEC opent zijn deuren op zondag 5 oktober van 10u tot 17u. Aan de hand van talrijke demonstraties kan je een kijkje nemen in de toekomst.

Een slimme hartslagmeter die je hartslag niet alleen meet maar ook interpreteert. Draadloze sensoren die werken op lichaamswarmte en continu je hartslag, lichaamstemperatuur, hersenactiviteit, ... meten en de gegevens doorsturen naar een computer. Zo kunnen medische onderzoeken naar slaapstoornissen, hartproblemen, epilepsie enz. thuis gebeuren. Wat realistische diagnoses in het dagelijkse leven mogelijk maakt.

Organische elektronische labels op de verpakking van bijvoorbeeld vleeswaren die van kleur veranderen naarmate het vlees minder vers is en zo een indicatie van de kwaliteit geven. Plastic RFIDs die je de weg tonen naar producten in het warenhuis zodat je niet meer zelf op zoek moet.

Elektronische zenders en ontvangers die altijd een perfecte beeldkwaliteit garanderen, of je nu kijkt op je fancy plasmascherm of een klein gsm-scherm.Wat wordt de brandstof van morgen nu de traditionele energiebronnen bijna uitgeput zijn en je energiefactuur de pan uitswingt? Wordt het waterstof, zonne-energie...? Al deze technologische doorbraken worden mogelijk dankzij chiptechnologie. Tijdens de OpenBedrijvendag krijg je een unieke kans om een blik te werpen in de stofvrije ruimte (cleanroom), waar IMEC onderzoek verricht naar nieuwe chiptechnologieën, samen met wereldleiders chipfabrikanten. Stof genoeg om van zondag 5 oktober een ontdekkingstocht in de toekomst te maken.

Meer over sensoren op aandrijvenenbesturen.nl
Meer over RFID op aandrijvenenbesturen.nl

bron: Imec

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Rotero Holland bv

Rollon Lineairtechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

EUCHNER (Benelux) BV

Pilz Nederland

Bege Aandrijftechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (19)

23 oktober 2017 - Aken, RWTH
Optics Week
24 oktober 2017 - Gorinchem, Evenementenhal
Recycling 2017
31 oktober 2017 - Gorinchem - Evenementenhal
Metavak 2017
7 november 2017 - Rotterdam - Ahoy
Europort
8 november 2017 - Bad Salfzuflen (D), Messezentrum
FMB
8 november 2017 - Assen, TT-Hall
Main Industry
9 november 2017 - Nieuwegein, De Kom
Master of Safety
14 november 2017 - Utrecht, Jaarbeurs
Smart Homes & Intelligent Building

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden