Laatste nieuws:

HEERENVEEN, 11 september 2008 00:00

Lasaulec steunt monteurs in Afrika

Een pallet vol nieuw monteursgereedschap, met dit cadeau ondersteunt Lasaulec BV de Stichting Gered Gereedschap bij de inrichting van een technische school in Lusambo (DR Congo).

V.l.n.r. P. Houmes (technisch medewerker Gered Gereedschap), Marleen van Dijnhoven (directeur Gered Gereedschap) en C. D. Daalmeijer (algemeen directeur Lasaulec).
'
V.l.n.r. P. Houmes (technisch medewerker Gered Gereedschap), Marleen van Dijnhoven (directeur Gered Gereedschap) en C. D. Daalmeijer (algemeen directeur Lasaulec).
1/1

De vrijwilligersorganisatie Gered Gereedschap is blij met deze praktische ondersteuning. Gered Gereedschap ondersteunt al meer dan 25 jaar technisch onderwijs in ontwikkelingslanden door recycling en verzending van gebruikte gereedschappen. Jaarlijks levert de stichting zo'n 360 kuub gereviseerd gereedschap af waarmee jongeren in Afrika een praktisch vak kunnen leren of uitoefenen.

Onderwijs op peil brengen 

Marleen van Duynhoven, directeur van Gered Gereedschap: ‘De technische school in Lusambo is onderdeel van een groter scholencomplex dat zwaar te lijden heeft gehad onder de voortdurende burgeroorlog in Congo. Inmiddels is het in het zuidelijk deel van het land al lange tijd rustig. De Belgische broeders die het ‘ITP Lusambo' runnen willen het technisch onderwijs weer op peil brengen. Hiervoor is het nodig dat de school opnieuw wordt uitgerust met gereedschappen en werkplaatsmachines. De hulp van een bedrijf als Lasaulec is hierbij onontbeerlijk. Met dit nieuwe gereedschap kunnen we de monteursopleiding in Lusambo een extra impuls geven.'

Over Lasaulec

Lasaulec BV is een in 1947 opgerichte technische groothandel in materialen, onderdelen en gereedschappen voor de industrie. Het omvangrijke assortiment onderscheidt zich door de kwaliteit en duurzaamheid van gerenommeerde merken die ondersteund worden door uitgebreide vakkennis. In de dienstverlening staat het uitgebreide, landelijke vestigingennetwerk centraal.

bron: Lasaulec

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden