Laatste nieuws:

, 21 juli 2008 15:42

Bosch Rexroth wil Hägglunds Drives AB overnemen

Het Duitse Bosch Rexroth AG wil alle aandelen verwerven van het Zweedse Hägglunds Drives AB. De acquisitie moet nog worden goedgekeurd door de financiële autoriteiten.

Hydraulisch Laboratorium bij Hägglunds Drives AB.'
Hydraulisch Laboratorium bij Hägglunds Drives AB.
1/1

Het contract voor de overname is getekend op 18 juli. Bij Hägglunds Drives werkten in 2007 ongeveer 900 mensen en de omzet bedroeg zo'n 300 miljoen euro. Hägglunds is een toonaangevende internationale leverancier van complete hydraulische aandrijvingen, losse motoren en diensten. Het bedrijf ontwikkelt, produceert en verkoopt complete aandrijfoplossingen - specifiek waar een hoge draaimoment en variabele snelheid zijn vereist - en verzorgt daar de service van.

"De acquisitie van Hägglunds Drives betekent een uitbreiding van onze portfolio indystriéle hydraulische apparatuur en biedt nieuwe mogelijkhedden in groeiende markten", verklaarde dr. Albert Hieronimyus, bestuursvoorzitter van Bosch Rexroth.

Het hoofdkantoor van Hägglunds Drives bevindt zich in het Zweedse Mellansel, en daar is ook de grootste productieafdeling gevestigd. Daarnaast zijn er nog fabrieken in San Antonio, Texas en Columbus, Ohio. De hydraulicaspecialist heeft een wereldwijd verkoopnetwerk met vestigingen in meer dan 20 landen en bovendien 50 verkoop- en servicekantoren.

bron: Bosch Rexroth AG

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden