Laatste nieuws:
Euchner

Over EUCHNER

locatie

EUCHNER is al vele jaren een specialist in industriële automatisering. Onze producten zijn van hoogwaardige kwaliteit en uiterst betrouwbaar. Processen en producties die draaien met EUCHNER producten kennen een lage storingsgevoeligheid. EUCHNER heeft een veertigtal vestigingen over de hele wereld, waarvan EUCHNER Benelux er één is. EUCHNER Benelux beschikt over professionele werknemers met uitgebreide kennis en ervaring. Zij gaan geen enkel probleem uit de weg en hebben overal een oplossing voor. Onze producten variëren van diverse sensoren en schakelaars voor onder andere de verpakkingsindustrie en de textielindustrie, tot componenten voor weer andere industrieën. Daarnaast is veiligheidstechniek een specialisatie van ons.

Lees hier meer over EUCHNER

Machinerichtlijn

machinerichtlijn

De nieuwe Machinerichtlijn is al enkel jaren actief, maar nog vaak zijn er vragen over. EUCHNER voorziet in antwoorden op deze vragen door het geven van trainingen die plaatsvinden binnen uw bedrijf. Wij komen naar u, zodat uw werknemers geen kostbare tijd verliezen. Na afloop weten uw werknemers exact hoe zij de Machinerichtlijn dienen te hanteren. In de ontwikkeling van onze (veiligheids)producten houden we te allen tijde rekening met de Machinerichtlijn. Producten verlaten enkel ons bedrijf wanneer ze voldoen aan de opgestelde eisen wat betreft de Machinerichtlijn.

Lees hier meer over de Machinerichtlijn

Veiligheidsrelais

veiligheidsrelais

Veiligheidsrelais zij van groot belang bij en goed werkend veiligheidssysteem. Door te reageren op essentiële veiligheidsbewaking, onderbreken of schakelen zij potentieel gevaarlijke machinefuncties uit. EUCHNER veiligheidsrelais uit de ESM-series zorgen voor de noodzakelijke onderbreking en zijn geschikt voor het gebruik tot en met categorie Ple. De veiligheidsrelais maken deel uit van een modulair veiligheidssysteem, wat een breed aantal toepassingen oplevert.

Lees hier meer over onze veiligheidsrelais

ProfiSafe

ProfiSafe

Een deurslot toepassen in veiligheidstoepassingen, kan extra veilig dankzij de ProfiSafe. ProfiSafe vermindert de kans op fouten van de datatransmissie tot een vereist niveau. Het vereiste niveau is afhankelijk van opgestelde normen. ProfiSafe is een aparte laag bovenop de veldbus applicatielaag en in een combinatie met Profinet, zorgt het voor de hoogst mogelijke veilige busverbinding. EUCHNER geeft u hier graag meer advies over. De veiligheidsfuncties van ProfiSafe variëren van het in- en uitschakelen van vergrendeling, tot bewaking van de nood-uitknop en vele ander functies.

Lees hier meer over ProfiSafe

Dodemansknop

dodemansknop

De dodemansknop zorgt ervoor dat men veilig kan werken in gevaarlijke zones. Het is een activatieschakelaar, die alleen bij continue indrukken werkt. EUCHNER heeft diverse tweetraps en drietraps versies van de dodemansknop in zijn assortiment opgenomen. Beide versies zijn in staat de machine te starten en te stoppen. De drietraps versie is een verbeterde versie van de bestaande dodemansknop. Deze werkt ook wanneer er tijdens een paniekreactie extra hard op de knop wordt gedrukt.

Lees hier meer over de Dodemansknop

Machineveiligheid

machineveiligheid

Machineveiligheid is een belangrijk onderdeel van veilig werken. EUCHNER heeft een brede kennis over machineveiligheid en kan u zeer nauwkeurig advies geven op dit gebied. Wij beschikken over alle kennis over de Machinerichtlijn en hanteren die bij het samenstellen van ons productassortiment. Daarnaast geven wij, op locatie, trainingen op het gebied van machineveiligheid. EUCHNER is er voor passend advies, de juiste producten en trainingen op het gebied van machineveiligheid.

Lees hier meer over de Machineveiligheid

Producten

producten

Nieuws


ATEX RFID deurvergrendeling

Deze RFID deurvergrendeling is toepasbaar binnen ATEX zone 2 (gassen) en zone 22 (stof). Transpondertechnologie vormt de basis van de signaaloverdracht tussen actuator en de kop van de schakelaar. De overdracht werkt met radiosignalen in het ATEX gebied. Met een solenoid magneetspoel wordt de actuator in de kop van de schakelaar vergrendeld dan wel ontgrendeld. De magneetspoel en de elektronica worden door een metalen huls extra beschermd tegen mechanische invloeden van buitenaf. De huls is voorzien van een aardaansluiting.

De CTP-EX kan in vergrendelde toestand trekkrachten aan tot 3.900 N. Er kunnen tot 20 stuks CTP-EX in een seriële keten worden opgenomen. Voor machineveiligheid voldoet de CTP-EX aan EN ISO 13849-1 PL e / Cat. 4 en aan EN ISO 14119.

Binnen de ATEX productgroep van Euchner zijn er elektromechanische veiligheidssensoren en transponder veiligheidssensoren. Beiden zijn verkrijgbaar met en zonder vergrendeling.

Meer informatie op www.euchner.nl


Twee multifunctionele deursloten

De nieuwe variant Extended van de transponder gecodeerde veiligheidsschakelaar CTP met vergrendeling biedt de mogelijkheid om maximaal drie bedienings- en indicatie-elementen te integreren in het schakelaardeksel. Dit maakt het mogelijk om stuursignalen, zoals nood-stop, aanvraag deur open of herstart direct bij de veiligheidsschakelaar te activeren. Een afzonderlijk op afstand geplaatste behuizing voor drukknoppen is niet meer nodig. Verlichte drukknoppen, indicatielampjes of een nood-stop-inrichting kunnen als bedieningselementen worden toegepast. In combinatie met een blokkeringssysteem vormt de CTP-Extended een complete oplossing voor een veiligheidsdeurbeveiliging.Aan de serie MGB deursloten is een nieuwe variant toegevoegd: de MGB2. Deze nieuwe MGB2 heeft een busmodule die ook los van het deurslot kan worden gemonteerd. In dat geval verbindt een kabel de busmodule en het deurslot, handig bij plaatsgebrek. Ook is het mogelijk om twee deursloten op één busmodule te monteren, zo spaart men kosten. Naast busfunctionaliteit is de MGB2 modulair opgebouwd. In de slots kunnen modules worden geschoven met knoppen, LED's, draaischakelaars, autorisatiesystemen, etc. Momenteel zijn twee busvarianten leverbaar: ProfiNet/ProfiSafe en EthernetIP/Cip-Safety.

De MGB en MGB2 deursloten dienen ertoe om alle benodigde stuurfuncties bij de toegangsdeur voor handen te hebben. Intern communiceren deze deursloten met behulp van transpondertechnologie en unieke codes. Door de ergonomie en de hoge unieke codering voldoen deze deursloten aan de anti-manipulatienorm EN ISO 14119. Of deze deursloten individueel, in serie bedraad of via bussystemen worden aangesloten, het PL e niveau conform EN ISO 13849-1 blijft gehandhaafd.

Meer informatie op www.euchner.nl


30-11-2016

CTP Extended met geïntegreerde bedieningselementen

De nieuwe variant Extended van de transponder gecodeerde veiligheidsschakelaar CTP met vergrendeling biedt de mogelijkheid om maximaal drie bedienings- en indicatie-elementen te integreren in het schakelaardeksel. Dit maakt het mogelijk om stuursignalen, zoals nood-stop, aanvraag deur open of herstart direct bij de veiligheidsschakelaar te activeren. Een afzonderlijk op afstand geplaatste behuizing voor drukknoppen is niet meer nodig. Verlichte drukknoppen, indicatielampjes of een nood-stop-inrichting kunnen als bedieningselementen worden toegepast. In combinatie met een blokkeringssysteem vormt de CTP-Extended een complete oplossing voor een veiligheidsdeurbeveiliging.

Zoals alle veiligheidsschakelaars van de bouwserie CTP beschikt ook de CTP-Extended over een vergrendeling met vergrendelingscontrole en voldoet aan alle gestelde eisen van de EN ISO 13849-1 en EN ISO 14119. Door de bedieningselementen met interne bedrading en de aansluiting van de veiligheidsschakelaar via een M23 connector worden de bedradingskosten bij inbedrijfstelling tot een minimum beperkt. De zeer smalle uitvoering en de stevige kunststofbehuizing met metalen kop zijn ideaal voor toepassing in de industrie.

Meer informatie op www.euchner.nl

Bekijk hier het nieuws archief

Contact

Postadres: Postbus 119
Postcode NL-3350 AC Papendrecht
Bezoekadres: Visschersbuurt 23
Postcode NL-3356 AE Papendrecht
Telefoon: (+31) 078-6154766
Internet: www.euchner.nl
E-mail: info@euchner.nl

Multifunctional Gate Box

Voor meer informatie, kijk op www.mgb.euchner.de

Uitgelicht

Trainingen

Trainingen

Profiteer van de expertise van Euchner! Wij bieden trainingen op het gebied van actuele normen, toepassingen en producten. Maak van de gelegenheid gebruik en informeer direct bij de vakspecialisten naar specifieke onderwerpen. Wij bieden u passende trainingen om de nodige kennis ter vergaren. Aan de hand van voorbeelden tonen we de praktische toepassing van de normen en het gebruik van onze producten in het dagelijkse leven. Heeft u vragen over ons trainingsaanbod of bent u geÏnteresseerd in een in-company training op uw eigen locatie? Neem dan contact met ons op via +31 (0)78-615 4766.

Klik hier voor meer informatie