Laatste nieuws:
Euchner

Over EUCHNER

Machineveiligheid

EUCHNER is ruim een halve eeuw actief in de industriële automatisering. EUCHNER ontwikkelt hoogwaardige kwaliteitsproducten die doen wat ze horen te doen en hun weg vinden in uiteenlopende industrieën over de hele wereld. Betrouwbare apparatuur zorgt voor ononderbroken productie en processen. Elke locatie vraagt om zijn eigen specifieke benadering en EUCHNER heeft de techniek en de kennis in huis om voor elke situatie een praktische, duurzame en doeltreffende oplossing te vinden. EUCHNER heeft de visie en ervaring in huis. En nog veel meer.

Lees hier meer over EUCHNER

Image movie

Beurzen

Maak kennis met onze specialisten bij één van de vele beurzen waaraan wij deelnemen. Overtuig uzelf van onze producten en toepassingen tijdens een persoonlijk gesprek. Wij verheugen ons op uw komst!

Bekijk hier onze beursagenda

Producten

producten

Nieuws


ATEX RFID DEURSENSOR CES-C04

De nieuwe transpondergecodeerde EUCHNER veiligheidssensor CES-C04 is geschikt voor toepassing binnen een potentieel explosieve atmosfeer in ATEX zone 2 (gassen) en zone 22 (stof). Wat opvalt zijn de geringe afmetingen van de behuizing.

De zwarte kunststof beschermkap wordt over de RFID sensor geplaatst waardoor deze impactbestendig is geworden conform de ATEX-richtlijn. Via een opening zijn de status-LED’s van de sensor herkenbaar. De radiosignalen tussen de actuator en de sensor gaan ongehinderd door de kunststof heen.
In het kader van machineveiligheid voldoet de sensor aan EN ISO 13849-1 PL e / Cat. 4 en aan EN ISO 14119.

De transpondergecodeerde ATEX veiligheidssensoren van EUCHNER zijn uniek in de markt. De ATEX productgroep van EUCHNER omvat ook elektromechanische veiligheidssensoren met en zonder vergrendeling.

Meer informatie op www.euchner.nl


Lichtschermen

Met smalle lichtschermen van de serie LCA breidt EUCHNER het gamma van toegangsbeveiliging voor gevaarlijke gebieden rond machines verder uit. Er zijn verschillende versies met resoluties van 14mm tot 50mm voor vinger, hand en armbeveiliging maar er zijn ook 2, 3 en 4-straals lichtschermen voor inloopbeveiliging. Het gamma omvat een verscheidenheid aan lengtes en reikwijdtes. Ook zijn er master/slave-lichtschermen. Men kan kiezen tussen Type-2 (PL c / SIL 1 ) en Type-4 (PL e / SIL 3). Het aansluiten bepaalt de configuratie en status LED’s op het lichtscherm geven daar feedback over.

Op plaatsen waar een fysieke beveiliging niet noodzakelijk is, kan eventueel een lichtscherm worden gebruikt. Eerst moet worden zeker gesteld dat onbedoeld binnenlopen of ingrijpen geen ongewenst gevolg heeft en er moet worden onderzocht of er uit de machine zelf gevaarlijke onderdelen kunnen springen. Bij een risico-inventarisatie wordt dit vastgesteld.

Bij het kiezen van de juiste plaats van de lichtschermen hanteert men normen die informatie geven over de anatomie van het menselijk lichaam: hoe ver kun je reiken, hoe dik is een hand, een vinger en welke naderingssnelheden van ledematen en door lopen zijn er. Deze gegevens staan in de norm ISO 13855. De kernvraag is namelijk: hoe lang duurt het nadat het lichtscherm de mens heeft gedetecteerd voordat de gevarenzone is bereikt en hoe lang duurt het voordat de machine tot stilstand is gekomen. Afhankelijk van deze gegevens bepaalt een formule op welke minimale afstand de lichtschermen moeten worden aangebracht. Het is niet zo’n moeilijke opdracht om uit te voeren maar het is een delicate klus die de nodige tijd vergt.

Muting kan eenvoudig worden gerealiseerd met het plaatsen van optische sensoren en het gebruik van logica. De MSC veiligheidssturing heeft een aantal voorgeprogrammeerde functies voor de meest gebruikte vormen van muting. Ook hier gelden normen en is kennis nodig.

De fabrikant wil de kennis over toepassingen met lichtschermen graag delen. Op aanvraag wordt informatie en eventueel ook training verzorgd.

Meer informatie op www.euchner.nl


Deursloten met veel stuurfuncties

Om nóg meer stuurfuncties bij de toegangsdeur te bieden, is aan de serie MGB deursloten een nieuwe variant toegevoegd: De MGB2.

De “gewone” MGB is er met OSSD, ProfiNet/ProfiSafe en EthernetIP/Cip-Safety en met een keur aan bedienelementen zoals knoppen, sleutelschakelaars en nood-uit.

De MGB2 is er eveneens met busfunctionaliteit maar kan ook complexere taken aan. De MGB2 is te combineren met een veelvoud aan bedienelementen en zelfs met lockout en autorisatiesystemen. Deze zitten in speciale modules en worden in de slots van de MGB2 geschoven.

Om kosten te besparen kunnen op de busmodule van de MGB2 meerdere deursloten en deurschakelaars worden aangesloten, in dat geval wordt de busmodule los gemonteerd en door middel van kabels met de deursloten verbonden.

Teveel mogelijkheden om op te noemen. Voor grote projecten worden vooraf de wensen geïnventariseerd. Daarna wordt een passende combinatie worden bepaald.

Alle MGB-sloten detecteren met hoog gecodeerde RFID transponders en voldoen daarmee aan de anti-manipulatienorm EN ISO 14119. Of deze deursloten individueel, in serie bedraad of via bussystemen worden aangesloten, het risiconiveau conform EN ISO 13849-1 blijft PL e.

Meer informatie op www.euchner.nl


RFID deurvergrendeling met 3900N houdkracht

De nieuwe RFID actuator voor de Euchner CTP schakelaar kan in vergrendelde toestand worden belast met trekkrachten tot 3.900 Newton. Hiermee komen er nóg meer toepassingen beschikbaar voor deze intelligente en robuuste schakelaar.

Het hoogste veiligheidsniveau PL e en de unieke codering van de actuator zorgen ervoor dat aan de belangrijkste voorwaarden voor machineveiligheid wordt voldaan. De CTP heeft een beschermingsklasse van IP69 voor de standaardversie. Bij de uitvoering met knoppen bepalen de knoppen de beschermingsklasse, namelijk IP65.

Er moeten een aantal standaard keuzes worden gemaakt: Het vergrendelingsprincipe ruststroom of arbeidsstroom. Individuele OSSD-uitgangen of OSSD in- en uitgangen voor seriële aansluiting. Unieke of multi RFID codeherkenning. Het soort connectoraansluiting 1xM12, 2xM12 of 1xM23. En de uitvoering van de hulpontgrendeling (voorzijde) en vluchtontgrendeling (achterzijde).

Ten slotte zijn er nog speciale varianten met ATEX en ASi-bus aansluiting.Voor zeer grote mechanische toleranties van de deur zijn er diverse schuifgrendels waarop de CTP kan worden gemonteerd.

Meer informatie op www.euchner.nl


ATEX RFID deurvergrendeling

Deze RFID deurvergrendeling is toepasbaar binnen ATEX zone 2 (gassen) en zone 22 (stof). Transpondertechnologie vormt de basis van de signaaloverdracht tussen actuator en de kop van de schakelaar. De overdracht werkt met radiosignalen in het ATEX gebied. Met een solenoid magneetspoel wordt de actuator in de kop van de schakelaar vergrendeld dan wel ontgrendeld. De magneetspoel en de elektronica worden door een metalen huls extra beschermd tegen mechanische invloeden van buitenaf. De huls is voorzien van een aardaansluiting.

De CTP-EX kan in vergrendelde toestand trekkrachten aan tot 3.900 N. Er kunnen tot 20 stuks CTP-EX in een seriële keten worden opgenomen. Voor machineveiligheid voldoet de CTP-EX aan EN ISO 13849-1 PL e / Cat. 4 en aan EN ISO 14119.

Binnen de ATEX productgroep van Euchner zijn er elektromechanische veiligheidssensoren en transponder veiligheidssensoren. Beiden zijn verkrijgbaar met en zonder vergrendeling.

Meer informatie op www.euchner.nl

Bekijk hier het nieuws archief

Contact

Postadres: Postbus 119
Postcode NL-3350 AC Papendrecht
Bezoekadres: Visschersbuurt 23
Postcode NL-3356 AE Papendrecht
Telefoon: (+31) 078-6154766
Internet: www.euchner.nl
E-mail: info@euchner.nl

Multifunctional Gate Box

Uitgelicht

Trainingen

Trainingen

Profiteer van de expertise van Euchner! Wij bieden trainingen op het gebied van actuele normen, toepassingen en producten. Maak van de gelegenheid gebruik en informeer direct bij de vakspecialisten naar specifieke onderwerpen. Wij bieden u passende trainingen om de nodige kennis ter vergaren. Aan de hand van voorbeelden tonen we de praktische toepassing van de normen en het gebruik van onze producten in het dagelijkse leven. Heeft u vragen over ons trainingsaanbod of bent u geÏnteresseerd in een in-company training op uw eigen locatie? Neem dan contact met ons op via +31 (0)78-615 4766.

Klik hier voor meer informatie