Laatste nieuws:

14 april 2013 21:05

Wittenstein tien jaar in de Benelux

Dit jaar viert Wittenstein haar tienjarig bestaan in de Benelux. De fabrikant van mechatronische aandrijfsystemen doet dat onder andere op Indumation (24-26 april 2013) in Kortrijk (België) met een reeks nieuwe producten.

HPLS'
HPLS
1/1
Meer over
Bedrijven
Dertig jaar geleden presenteerde Wittenstein zijn eerste spelingarme planetaire vertragingskast op de Hannover Messe. Op de Indumation komt Wittenstein alpha, de grootste dochteronderneming van de groep nu - naar eigen zeggen als eerste ter wereld - met spelingarme planetaire vertragingskasten in 'hygienic design' volgens de EHDEG-norm.

Lineair systeem

Een andere noviteit zijn de applicatie-specifieke TP+ en TP+ High Torque vertragingskasten voor deltarobots. Ook demonstreert het bedrijf zijn cymex-software voor het configureren en evalueren van volledige aandrijflijnen. Een andere bezienswaardigheid is het ‘High Performance' lineair systeem (HPLS). Volgens Wittenstein levert HPLS 120% meer voedingskracht, is de vermogensdichtheid 100% hoger en is de systeemstijfheid 50% hoger dan traditionele tandheugel- en rondselsystemen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rollon Lineairtechniek BV

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

Pilz Nederland

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb