25 februari 2013 13:23

Workshops industriële automatisering en robotica op Mocon 2013

Tijdens de vakbeurs Mocon geeft trainingsinstituut Itsme een workshop over de hoofdcomponenten in een industriële automatiseringsinstallatie en de mogelijkheden in terugverdientijd bij het toepassen van robotica.

Op beide beursdagen hebben beursbezoekers de mogelijkheid hun kennis te vergroten, oplossingen te vinden en bovenal inspiratie op te doen. Op 17 april kan dit met een informatieve cursus over de hoofdcomponenten in een industriële automatiseringsinstallatie. Deze cursus wordt gegeven aan de hand van praktische voorbeelden en verschillende begrippen worden op een eenvoudige wijze uitgelegd. Bijvoorbeeld: PLC, HMI, bedieningspanelen, Scada, bussystemen, zoals profibus en profinet, frequentieregelaars, servotechniek en safety.

Bezoekers krijgen op donderdag 18 april tips over terugverdientijd bij het toepassen van robotica. Itsme wil met deze introductiecursus onder anderen beleidsmakers, beslissingsbevoegden, proces- en systeemontwerpers, productiemanagers en projectleiders informeren over industriële robotica, geschiedenis van de robotica, voor- en nadelen van robotica en waar robots kunnen worden ingezet. Enkele toepassingen worden nader uiteengezet, veiligheid en arbo- regelgeving komt aan bod, de onderzoeksfase wordt belicht en natuurlijk het ontwerp en de terugverdientijd (ROI)

Voor meer informatie over deelname en bezoek www.easyFairs.com/Mocon-NL

Mocon vindt plaats op woensdag 17 en donderdag 18 april in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch.

Foto's:

Workshops industriële automatisering en robotica op Mocon 2013

© Aandrijvenenbesturen.nl